Porečka policija zaustavila dvoje vozača i privremeno im oduzela automobile

Crna kronika
05.07.2024 11:35
kb
Ilustracija
Ilustracija
Izvor: PU istarska
Porečka policija sinoć je zaustavila dva vozača zbog ponavljanih prometnih prekršaja i privremeno im oduzela automobile. Oba slučaja dogodila su se u Ulici Karla Huguesa.
Prvi slučaj zabilježen je oko 22.20 sati, kada su policajci zaustavili automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 41-godišnjakinja. Provjerom je utvrđeno da je automobilu istekla prometna dozvola, a vozačici je već bila oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljanja izvanrednog liječničkog pregleda. Pored toga, žena je već dva puta pravomoćno kažnjena zbog vožnje bez važeće dozvole. Policija ju je odmah uhitila i privremeno joj oduzela vozilo. Protiv nje se pokreće prekršajni postupak zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok se protiv njene 30-godišnje suvozačice, koja je kod sebe imala 1,7 grama amfetamina, također pokreće postupak zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
Sat vremena kasnije, u istoj ulici, policija je zaustavila teretno vozilo, također pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak. Vozač nije koristio sigurnosni pojas te nije imao nikakve dokumente kojima bi dokazao svoj identitet. Pokušao je policajcima pružiti lažne podatke, no provjerom je utvrđeno da nema položen vozački ispit i da neprijavljeno boravi na porečkom području. Vozač je već dva puta pravomoćno kažnjen za prometne prekršaje, zbog čega je odmah uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti