Porečka policija razriješila seriju provala

Crna kronika
24.04.2018 12:34
D. Požarić
1
1
36-godišnji hrvatski državljanin noćas je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske nakon što je porečka policija obavljenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da je od rujna prošle do 29. veljače ove godine počinio osam kaznenih djela teške krađe, od kojih tri u pokušaju.
U pet je navrata provalio u baraku i kamp kućicu na poljoprivrednom zemljištu kod Funtane i svaki put otuđio kanistre s gorivom, dok je na poljoprivrednim zemljištima na području Mugebe sa 6. na 7. siječnja i s 28. na 29. siječnja provalio u barake otuđivši kanister s gorivom i akumulatore.
Krajem veljače presjekao je lokot na vratima poljoprivrednog zemljišta na području Vrsara te je 79-godišnjem vlasniku otuđio drva za ogrjev, da bi potom na još jednom poljoprivrednom zemljištu kod Vrsara u noći s 10. na 11. ožujka provalio u baraku, iz koje je otuđio motornu pilu i kanister s gorivom.
Bez uspjeha je pokušao provaljivati na području naselja Radmani te u dva navrata kod Dračevca. U Radmanima ga je prilikom provale u baraku i garažu jedne tvrtke otjerao alarm, baš kao i prilikom provala u naselju Dračevac gdje je dva puta provaljivao u kuću za odmor u vlasništvu 70-godišnjeg njemačkog državljanina, ali ništa nije uspio ukrasti. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti