Porečka junakinja Petra Tripar: Neopisiv je osjećaj nekome spasiti život!

Lokalno
17.10.2015 08:02
D. Požarić
Petra Tripar (25) dio je ekipe koja je 11-godišnjoj Litavki nedavno spasila život
Petra Tripar (25) dio je ekipe koja je 11-godišnjoj Litavki nedavno spasila život
Članici Spasilačke službe Crvenog križa Poreč, 25-godišnjoj Petri Tripar iz Poreča nije ni na kraj pameti bilo da će joj se piće sa prijateljima na terasi kafića kod hotela Laguna Park krajem rujna ove godine pretvoriti u jedan od vjerojatno najintenzivnijih događaja u životu.
Volonterka Crvenog križa koja se osim "Baywatchem" bavi i demonstracijom spašavanja u ljetnim dječjim kampovima, toga jutra nije bila na poslu, jer joj je ljetna služba završila 15. rujna. Službeno je odijelo obukla zbog snimanja reklame za Dane turizma u Poreču i veliko je pitanje što bi bilo sa 11-godišnjakinjom iz Litve da to nije učinila.
-Tijekom razgovora začuli smo viku dječaka i starijeg muškarca koji su, kako se ispostavilo, iz mora nastojali izvući djevojčicu. Dok smo još trčali prema njima, rekla sam prijatelju neka nazove Hitnu medicinsku pomoć i potom pomogla muškarcu da djevojčicu izvuče iz vode. Bila je bez svijesti pa smo je postavili u bočni položaj. Otežano je disala, a iz usta joj je navirala pjena, rekla je Petra za naš portal.
Djevojčica je prestala disati taman kad je stiglo vozilo Hitne pomoći, dok su joj djelatnici prilazili sa nosilima. Počeli su sa reanimacijom koja je potrajala dvadesetak minuta, nakon čega su joj se vratili vitalni znakovi, a Petra je za to vrijeme bila zauzeta tješenjem osmogodišnjeg dječaka za kojeg je događaj predstavljao veliki šok i cijelo je vrijeme izgovarao molitvu da sve prođe dobro.
Petra nam pokazuje mjesto na kojem je djevojčica izvučena iz mora
Petra nam pokazuje mjesto na kojem je djevojčica izvučena iz mora
-Djevojčica i dječak su ronili na površini vode koristeći maske i disalice. Tek smo kasnije doznali kako se radi o djeci iz Litve koja su u Poreču boravila u sklopu šahovskog prvenstva, pa su se došla okupati, rekla nam je dvadesetpetogodišnja Petra koja je završila pomorski fakultet i traži posao. Tražite li djelatnicu, bolja preporuka od ovakve vam nije potrebna, zar ne?
Pitali smo je za kraj kakav je osjećaj nekome spasiti život. -Nema boljeg osjećaja! Nisam prvi put bila u takvoj situaciji, ali kad znate da je pred vama dijete, odnosno, da ste spasili nekoga pred kime je još čitav život, osjećaj je neopisiv!, rekla nam je Petra i zamolila da ne propustimo napisati kako su dečki iz Hitne pomoći bili savršeni te su nevjerojatno brzo reagirali i borili se za život djevojčice. Puno je pomogao i koncesionar plaže koji je tijekom pružanja prve pomoći, dok Hitna još nije bila stigla, telefonom prenosio informacije.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti