Porečka Finida nastupila na PH u Osijeku (kate)

Sport
07.06.2018 14:50
D. Požarić
1
1
Protekle nedjelje u organizaciji Hrvatskog karate saveza u Osijeku je održano Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzraste, odnosno za cicibane/cicibanke (6-7 godina), mlađe učenike/mlađe učenice (8-9 godina), učenike/učenice (10-11 godina) i mlađe kadete/mlađe kadetkinje (12-13 godina), i to pojedinačno i ekipno.
Za prvu brončanu medalju pobrinula se ekipa mlađih učenica porečke Finide u sastavu Dila Hasipi, Emili Jurcan i Marija Šimunović. , pokazavši kako se radi o odličnoj ekipi sa velikim potencijalom. Svojom sjajnom i sinkroniziranom izvedbom popele su se na pobjedničko postolje treću godinu za redom, kao jedna od najboljih ekipa. Ista ekipa djevojčica nastupila je i u kategoriji učenica ekipno, u kojoj je osvojila još jednu broncu.
U pojedinačnim nastupima ove godine Finidini natjecatelji nisu uspjeli stići do odličja. Najbliže su mu bile mlađa kadetkinja Flavia Paliaga i mlađa učenica Marija Šimunović.
U kategoriji mlađih kadetkinja u kojoj su nastupile 32 natjecateljice, Flavia se sa svojim suverenim nastupom s tri dominantne pobjede plasirala u polufinale kategorije, gdje je zaustavljena od prošlogodišnje viceprvakinje Inge Grgić iz Karate kluba Šenkovac, kasnije i prvakinje za 2018. godinu. Budući da se Inga plasirala u finale, Flavia je dobila mogućnost dodatnog repasažnog susreta za brončanu medalju. Nije ju, na žalost, uspjela iskoristiti, pa se na koncu plasirala kao peta.
Kategorija mlađih učenica, u kojoj je nastupila Marija Šimunović, također je brojala 32 natjecateljice. Marija se svojim sjajnim izvedbama uspjela plasirati u polufinale, ali je u nastupu za ulazak u finale posustala i izgubila rezultatom 4:1. U dodatnom nastupu za 3. mjesto i brončanu medalju, Marija je izgubila, te se u konačnici morala zadovoljiti plasmanom na 5. mjesto. Marija se također okušala i u kategoriji učenica, u kojoj je konkurirala 31 natjecateljica, te zabilježila vrlo dobar rezultat plasiravši se u četvrtfinale. Emili Jurcan i Dila Hasipi zabilježile su po jednu pobjedu, dok Iva Samovojska nije uspjela proći prvi nastup. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti