Porečani u akciji pomoći i prikupljanja potrepština za potresom razorena područja

Lokalno
30.12.2020 13:42
D. Požarić
Konvoj pomoći pred sportskom dvoranom Žatika
Konvoj pomoći pred sportskom dvoranom Žatika
Poreč i Poreština aktivno su se uključili u prikupljanje potrepština i pružanje pomoći za područja pogođena potresom.
Grad Poreč- Parenzo usuglasio je aktivnosti s Gradskim društvom Crvenog križa Poreč u prikupljanju pomoći, a kao i Županija te ostali istarski gradovi i općine u koordinaciji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a zadužili su Društvo Crvenog križa Istarske županije za koordinaciju aktivnosti prikupljanja i dostave konkretne i organizirane pomoći.
Porečki gradonačelnik Loris Peršurić kontaktirao je gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića i izrazio mu podršku u ime cijelog Grada Poreča te ponudio pomoć između ostalog i u smislu operative s obzirom na kritičnu situaciju. Peršurić je od jučer na terenu te obilazi službe i organizacije koji sudjeluju u akcijama.
Pomoć stradalima ponudio je i velik broj građana, fizičkih i pravnih osoba, udruga, klubova, organizacija, prijevoznika i društava s područja Poreča. Pomoć se prikuplja po svim porečkim mjesnim odborima, a veliki dio pomoći prikupljao se i u bivšoj Školjki u organizaciji navijačke skupine Šajete. Velik broj poziva pristigao je i iz gradova prijatelja Poreča iz Italije, Njemačke i Češke.
Iz Grada zahvaljuju svima na iskazanoj pomoći te upućuju građane da prate obavijesti i zamolbe Crvenog križa radi organiziranog doniranja prema njihovim uputama. Podsjećaju kako je u Poreču organizirano prikupljanje potrepština u sjedištu Crvenog križa u Partizanskoj 7 od 8 do 16 sati, a donaciju je moguće izvršiti i uplatom novčane pomoći na račun kod Privredne banke Zagreb na IBAN HR 6923400091511555516 poziv na broj 770 ili za uplate iz inozemstva SWIFT CODE PBZGHR 2X.
Sve dodatne informacije dostupne su na kontakt broju porečkog Crvenog križa 431-013 te na njihovoj web stranici i stranicama Društva Crvenog križa Istarske županije . (sj)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti