Porečani rutinski odradili utakmicu: RK Poreč - RK Ribola Kaštela 29:24 (16:12)

Sport
26.09.2015 20:56
D. Požarić
1
1
Poreč je utakmicu protiv bodovnog favorita iz Kaštela započeo bez ozlijeđenih Gudića i Rađakovića, a igra je bila tako klimava da se ne baš previše brojna publika pitala hoće li njeni ljubimci konačno uspjeti iščupati koji bod. Ipak, zaigrali su Đankovićevi dečki taman koliko je trebalo da do poluvremena pobjegnu na četiri-pet zgoditaka razlike. Drugo poluvrijeme bilo je samo rutinsko održavanje sa glavom iznad vode, što je u potpunosti uspjelo.

Tijek utakmice

Gosti su poveli preko Krokara, a Obranović je odmah uzvratio. Jukić je bio sigurni egzekutor sedmerca. Thoss parira, ali Ribola preko Javorčića bježi u vodstvo 2:3.
Porečani su u početnim trenucima utakmice u napadu bili koncentrirani na sredinu, gdje je bilo teško proći, dok je obrana gostiju djelovala sigurno i čvrsto.
Obranović se podiže ali puca preko gola, dok Kaštelani uzvraćaju gubitkom lopte u napadu. Mataija pokušava preko desnog krila. Silno se trudi uposliti Huljinu ili nekog drugog suigrača bliže liniji šest metara, ali Porečani u napadu ne djeluju dovoljno koncentrirano. Ipak, u sedmoj minuti Thoss odvlači dvojicu, a Perić ulazi sa krila i zabija gol za 3:3.
Mataija i Huljina istureni su u obrani i pomažu efikasnosti blokade gostujućih napada. Ipak, Krokar uspijeva uposliti Javorčića za vodstvo gostiju 3:4, nakon čega Porečani gube loptu zbog nesporazuma Thossa i Obranovića. Gosti napadaju pasivno, nikako da uđu u deveterac domaćih. Ruke sudaca nisu bile u zraku ali je Čorić ipak pogodio za 3:5.
U sljedećem napadu Porečana Mataija je nakon nekoliko križanja ostao višak, pa prolazi prema golu i smanjuje na 4:5.
Vratar Porečana Moreno Car, jedan od junaka večerašnje utakmice, brani udarac gostiju u polukontri, ali mu Josip Pepur uzvraća. Novi, široki napad Poreča, Marko Čorić povlači Mataiju za dres i odlazi na hlađenje. Slijedi još jedan grublji prekršaj na Mataiji, ali samo za devet metara. Vedran puca, ali pored gola i Poreč ne uspijeva realizirati igrača više u polju.
Domaći su zaigrali pressing obranu, pa Markota pogađa prečku. Poreč još 45 sekundi sa igračem više što napokon iskorištava: Mataija lijepo upošljava Perića, a ovaj pokazuje da ne mora sve ići kroz sredinu, jer Poreč ima i jako dobra, mlada krila. Napokon izjednačenje, za kojim je slijedila malo konkretnija obrana, Car skida loptu i Marićev gol iz kontre za prvo vodstvo Poreča 6:5.
Odmah izjednačuje Javorčić lijepim prolaskom kroz obranu Poreča koji potom gubi loptu, a Jukić je nekako gura u mrežu pokraj Cara kojemu je umalo postala plijen. Poreč opet gubi (6:7) i Đanković zove prvi timeout nakon kojega Porečani gube još jednu loptu, dok Car još jednom obranom prekida mirni napad Kaštele. No, Obranović se podiže i puca uz nepripremljeni napad. Pepur brani, baca loptu u polukontru i gosti preko Krokara u 17. minuti opet bježe na plus dva.
Tu je bilo "biti ili ne biti". Porečani nemoćni u napadima prekidanim prekršajima. Thoss pogađa stativu i poklanja loptu gostima. Markota prilično neopasno puca izvana, ali lopta pronalazi mrežu, rezultat je 6:9. Thoss pokušava šutem iz još jednog neizrađenog napada. Suci sude prekršaj, a Kobetić uspijeva zabiti. Publiku po prvi put na noge podižu Mataija i Deak. Srednjak Porečana krade loptu i preko cijelog igrališta precizno upošljava krilo koje poentira. Porečani su na minus jedan, a Kaštela zove timeout.
Dug napad gostiju, Krokar stvarno skoro pa slučajno zabija, da bi Marić sa linije šest metaraa smanjio na 9:10. Isti je igrač nedugo zatim dobio opomenu. Car je Krokaru sretno obranio, a Thoss još sretnije pogodio za izjednačenje 10:10. No, Markota se ne da, nego kroz domaću obranu prolazi kao nož kroz sir, gosti opet vode 9:10.
Mataija gura silovito u napad, ali Čorić i Jukić su jači pa je domaći napad postao pasivan. Ruke sudaca su u zraku, Kobetić se ne uspijeva dignuti i pucati, ali Thoss zato visoko skače i pogađa za izjednačenje 11:11 u 25. minuti.
I tu se rezultat tako prelomio da ga gosti više nisu uspjeli sustići.
Mataija krade loptu za Perića, ali Pepur brani. Car na svome golu uzvraća, lopta stiže do Mataije koji izvlači sedmerac, a suci Javorčića šalju na klupu. Mataija poentira, 12:11. Car potom brani a Deak vrlo, vrlo lijepo u Mirza Džomba stilu poentira s krila. Rezultat je 13:11 za Poreč, a na vrata Kaštele dolazi vratar Ivan Budalić. Čorić puca, ali Car briljira. Lopta je u trenu kod Ante Marića i Poreč je na plus četiri. Kaštelanima ništa ne polazi za rukom. Mataija kao brzi vlak prolazi njihovom obranom za 15:11, a onda je uslijedio lijepo izrađeni napad za Marka Čorića koji smanjuje na 15:12.
Uslijedila je na terenu potom mala zbrka uz nekoliko dvojbenih odluka sudaca za obje strane, ali ništa strašno. Car je zaključao svoja vrata i bacio ključ, a Marić eksplodira i precizno pogađa za 16:12. Kraj prvog poluvremena.
Drugo je počelo nešto mirnije, sa obje obrane isturene prema sredini igrališta. Prvi napadi neuspješni. Kreće polukontra Poreča, neuspješno. Lopta stiže do Mataije koji Deaka gura u drugu polukontru i 17:12. Poreč postaje puno konkretniji i brži.
Deak nakon dugog napada puca u blok, suci podižu ruke, Thoss ne prolazi. Drugi njegov šut od poda Budalić skida, ali Perić sa odličnim polaže popravni ispit za 18:12. Kaštelani djeluju grogirano, kao da imaju igrača manje.
Mataija dobro gura loptu za Huljinu koji je hvata, ali dvojica su na njemu. Pokušaj igre naokolo dugo traje, Mataija pokušava iza leđa, faul. Kobetić od poda u gol, 19:13, a Kaštela je u 36. minuti odlučila isprobati i trećeg golmana, Jureta Galića.
Javorčić zabija sa krila, Kobetić još jednom pokušava pucati od parketa, ali golman ga čita. Car prepisuje od Galića i opet brani, Huljina silovito prolazi sa pivota za 20:14. Čorić je u narednom napadu za svoju ekipu izborio sedmerac, Jukić je bio neumoljiv, 20:15, a dres našeg Tomislava Huljine ima, pokazalo se, dobar kroj, jer ga Javorčić i Čorić zajedničkim snagama nisu uspjeli potrgati. Jukić u napadu pogađa stativu, lopta se odbija do Markote a on je u 41. minuti gura u gol, 20:16.
Mataija se okliznuo, srećom bez ozljede, slijedi brisanje parketa. Gosti čine tehničku pogrešku u napadu, Deak sa krila efektno zabija svoj četvrti gol, 21:16. Moreno Car još jednom siguran u obrani, Huljina u napadu također, a Mataija bilježi svoju devetu asistenciju. Kao da mu je to bilo malo, iz kontre postiže i svoj četvrti gol nakon što su Kaštelani izgubili još jednu loptu. Car potom umalo brani Čoriću sa 6 metara na Krokarovu asistenciju, ali broji se gol, 23:17. Poreč zove timeout, a do kraja je još 15 minuta.
Mataija brutalno ide na Milasa i Krokara te iznuđuje sedmerac. I pucao je Mataija, ali je Galić obranio. Car potom skida jednu tešku loptu sa šest metara, ali je dosuđen sedmerac kojeg Jukić sigurno zakucava gore desno za 23:18.
Deak opet podsjeća na porečka krila. Rezultat je 24:18, Porečani utakmicu mirno privode kraju, Kaštelani vraćaju gol za gol ali ne smanjuju prednost.
Krokar zabija za 24:19, Mataija (deseta asistencija) dodaje Mariću za njegov peti gol.
Poreč je opet zaključao pristupe svome golu. Pokušaj šuta izvana (Krokar) u stativu, mirni napad Poreča još 11 minuta do kraja utakmice. Marić pokušao zicer, nije išlo. No, zato Lovre Klasanović iz poukontre zabija za 25:20.
Kobetić potom podiže na 26:20, gosti i dalje pokušavaju individualno, ali ne i baš uspješno. Ipak, nekako ulazi Banovićev šut za 26:21.
Porečani su se potom malo osilili, pa Kobetić loptu Huljini pokušava dodati iza leđa, ali gosti i to čitaju. Filip Perić potom iz kontre zabija svoj četvrti gol, 27:21.
Jukić smanjuje na 27:22, sedam minuta do kraja. Mataija prolazi obranu na svoju dobro poznatu foru "na rubu koraka". Zabija gol, klupa Kaštele pokušava dozvati suđenje koraka, ali suci ne nasjedaju.
Pri rezultatu 28:22 Kobetić nakratko krade loptu koja se odbija gostima, ali je Car prisvaja i dobiva pljesak publike. Porečani pokušavaju neki čudni cepelin na krilu, ali je dodavanje bilo netočno, što iskorištava Jukić koji iz polukontre smanjuje na 28:23.
Deak ne prolazi preko krila, Galić brani. Točno pet minuta prije kraja trener Kaštele Čagalj zove timeout. Tukić pokušava sa krila, ali porečki golman pokazuje tko je Car i brani po 14. put večeras.
Matija Božić pokušava se potom probiti, ali ga dvojica zaustavljaju. Poreč, kažu, ima i desno krilo, što potvrđuje Filip Perić atraktivnim golom za 29:23.
Ne uspijevaju više nikakvi pokušaji proboja Kaštele, jer sva njihova nastojanja staju na 9 do 10 metara od domaćeg gola. Božić ipak biva malo pregrub pa zarađuje dvije minute odmora na klupi. Tadin Knezović pokušava proći kroz razrijeđenu obranu, ali mu to ne dozvoljavaju, a Milas je napucao Cara za njegovu 15. obranu. Poreč se obranio sa igračem manje. Kobetić upošljava Gavrića, ali ovaj ne postiže zgoditak. Gosti smanjuju na 29:24 preko Tadin-Knezovića, do kraja je još pola minute, ispostavilo se nedovoljno za promjenu rezultata.
Porečani su bodove odnijeli zasluženo i usprkos kiksevima tijekom većeg dijela prvog poluvremena jasno pokazali tko je ove godine jači.
RK Poreč - RK Ribola Kaštela 29:24 (16:12)
Utakmica 5. kola Premijer lige rukometaša
Poreč, SRC Veli Jože, gledatelja: 250
Suci: Igor Barle i Saša Vučić (Zagreb)
Nadzornik: Dubravko Konjuh (Rijeka)
Live statistika: Dean Benčić
Poreč: Car (15), Marić 6, Mataija 4, Huljina 2, Čehić, Thoss 3, Gavrić, Perić 5, Čarapina, Deak 5, Mofardin, Mišić, Božić, Kobetić 3, Obranović 1.
Trener: Dinko Đanković
Kaštela: Pepur (5), Perkušić, Milas, Banović 1, Tadin Knezović 1, Krokar 4, Javorčić 4, Klasanović 1, Galić (4), Jukić 6, Čorić 3, Budalić (1), Markota 4, Tukić, Šindik.
Trener: Željko Čagalj
Sedmerci: Poreč 2(1), Kaštela 3 (3)
Isključenja: Poreč 2 minute, Kaštela 4 minute.
Ostali parovi kola:
  • Moslavina - Umag 23:21
  • Spačva - Zamet 20:24
  • Buzet - Gorica 19:20
  • Mrk Ivanić - Dubrava 25:27
  • Medveščak - Karlovac (nedjelja)
  • Varaždin - Đakovo (nedjelja)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti