Porečani "medvjede" ugošćuju u Žatiki

Sport
20.02.2009 00:00
D. Požarić
PONOVNO U ŽATIKI - porečki rukometaš Vladimir Gruičić na utakmici s Brazilom
PONOVNO U ŽATIKI - porečki rukometaš Vladimir Gruičić na utakmici s Brazilom
POREČ - Jučer je završena saga s bakterijom legionele koja je privremeno zatvorila vrata nove porečke dvorane Žatika. Slijedom toga dvorana je ponovo na raspolaganju sportašima među kojima i porečkom rukometnom klubu koji će za vikend u 18. kolu Premijer lige u Žatiki ugosti »Medveščak KM«. Kako je rekao direktor porečkog kluba Roland Fable, jučer poslijepodne kontaktirali su sa Zagrepčanima koji su pristali igrati utakmicu u Žatiki sutra, s početkom u 19 sati. Porečani su sinoć odradili prvi trening u novoj dvorani u kojoj će trenirati i večeras.
- Osjetili smo već u kako se dobroj atmosferi može igrati u novoj dvorani i to na prijateljskoj utakmici s Brazilom, a ako bude barem približno takva atmosfera i sutra, bit ćemo prezadovoljni. Vjerujem da će nam dva treninga koja ćemo odraditi u Žatiki biti dovoljna i da se prilagodimo na podlogu. Stoji činjenica da će nam to biti prva prvenstvena utakmica u toj dvorani, što nam u odnosu na »Veli Jože« možda prividno neće biti prednost, no vjerujem, uz podršku naše publike, da se »Medveščak KM« neće u Žatiki osjećati baš domaćinski, veli porečki rukometaš Vladimir Gruičić.
Sutrašnja utakmica s »Medveščakom KM« bit će veliki test ne samo za porečke rukometaše, već i za cijeli sportski Poreč. Naime, igrati utakmicu domaćeg prvenstva u velebnoj dvorani kapaciteta 3.700 gledatelja, uz saznanje da u tri i pol prvoligaške sezone nikada na svojim domaćim susretima, osim ove sezone na ogledu sa zagrebačkim »Croatia osiguranjem«, nisu imali ni tisuću gledatelja, za porečke je rukometaše pravi izazov. Međutim, u porečkom klubu vjeruju da će njihova nova, pomlađena momčad s kojom će se sutra predstaviti domaćoj publici, dobra igra u prošlom kolu i pobjeda u Rijeci nad »Zametom« te okruženje nove dvorane, sigurno na tribine privući nešto veći broj gledatelja nego što ih je do sada posjećivalo »Velog Jožu«. Porečki klub nudi momčad koja će sigurno na terenu dati sve od sebe za pravi sportski događaj i uživanje u sportu. Sada je na publici, prije svega Porečanima, da svojim dolaskom u dvoranu ponovno stvore djelić prave atmosfere kakva je vladala za nedavnog SP-a za rukometaše i otkriju je li dvorana građena uzalud ili ne. Iluzorno je očekivati da će se sutra u Žatiki okupiti tri tisuće gledatelja, koliko je, doduše uz besplatan ulaz, bilo na prijateljskoj utakmici s reprezentacijom Brazila uoči SP-a. No, porečki rukometaši sigurno bi bili presretni kada bi ih došlo podržati i upola manje ljubitelja rukometa.
Kristijan KLARIĆ
Nalazi negativni na legionelu
Ekipa epidemiologa s Hrvatskog instituta za javno zdravstvo na čelu s ravnateljicom Irom Gjenero Margan jučer je ponovno bila u novoj porečkoj dvorani, a nakon njenog ponovnog pregleda sastali su se i s gradonačelnikom Edijem Štifanićem. Od gradonačelnikove glasnogovornice Glorije Jelovac saznajemo da je dvorana ponovno provjerena u smislu provedenih protuepidemijskih mjera.
Gradonačelnik je rekao da su u HZJZ-u zadovoljni suradnjom i obavljenim poslom, a najvažnije je da su nalazi analize vode nakon provedenih mjera negativni na legionelu. Pisano rješenje o tome HZJZ će dostaviti Gradu danas, pa je dvorana ponovno spremna primiti sportaše i publiku.
S. M.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti