Porečani na 17. Sajmu zdravlja u Vinkovcima

Zdravlje
25.04.2013 16:49
D. Požarić
1
1
1
Projektni tim Zdravog grada Poreč i Grada Poreča i ove je godine sudjelovao u programu 17. Sajma zdravlja u Vinkovcima. Sajam zdravlja jedno je od tri najznačajnijih godišnjih događanja Hrvatske mreže zdravih gradova na kojemu vodeći Zdravi gradovi Hrvatske promoviraju programe, usluge i proizvode koji unapređuju zdravlje građana. Sajam zdravlja ove je godine, među ostalim, protekao u svečanom duhu obilježavanja 25 godina djelovanja Hrvatske mreže zdravih gradova.
Poreč i Vinkovci usko su povezani u području djelovanja lokalnih projekata zdravih gradova ali i formalnim sporazumom o suradnji dvaju gradova u drugim segmentima društvenog i gospodarskog razvoja dviju zajednica. Tim povodom koordinatorica Zdravog grada Poreč i zamjenica gradonačelnika, Nataša Basanić Čuš, pozdravila je ključne ljude Grada Vinkovaca i Vukovarsko srijemske županije te im čestitala na tome što su od baš od sajma zdravlja kreirali prepoznatljiv brend. Sajam zdravlja posjećuju i poznate osobe iz struke, društvenog života te svijeta sporta kako bi svojim dolaskom ukazali na važnost brige o zdravlju, podržali programe za zdravlje te podržali zdrave životne izbore svake odgovorne osobe. Ove godine na Sajmu su najveću pažnju plijenili sportaš Mirko Filipović kao promotor zdrave hrane i zdravog života uopće te nutricionistica Hrvatskog olimpijskog odbora Mimi Vurdelja koja je govorila o značaju zdravog hranjenja i ravnoteže organizma koja se postiže zdravim sastojcima hrane i njihovim pravilnim unošenjem.
2
Zdravi grad Poreč učestvovao je na Sajmu vlastitim štandom na kojemu su letcima, brošurama i drugim pisanim materijalima predstavljana dostignuća porečkog projekta za zdravlje građana. Na stručnim skupovima u sklopu Sajma zdravlja promovirani su načini, mogućnosti, autorski projekti i strategije planiranja za zdravlje kojima Grada Poreč iskače na sam vrh hrvatske ljestvice zajednica koje brinu za zdravlje i socijalnu sigurnost svih svojih skupina građana.
3
Zdravi grad Poreč je kao najuspješniji projekt Hrvatske mreže zdravih gradova u realizaciji programa za zaštitu zdravlja obitelji i kreiranje socijalnih zaštitnih programa za sve svoje ranjive skupine građana izabran među tri hrvatska grada, uz Rijeku i Vinkovce, koji će svoja dostignuća predstavljati u svibnju 2013. na nacionalnoj konferenciji u Beogradu. Najuspješniji gradovi u hrvatskoj će time dati svoj doprinos u cilju iniciranja Nacionalne mreže zdravih gradova Srbije i pokazati kako se učinkovitim programima zajednice može značajno utjecati na podizanje kvalitete života i zdravlje svih građana jednoga grada.
4

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti