Porečani i gosti uživali u nikad bogatijem programu ususret Uskrsu

Lokalno
30.03.2024 19:54
kb
Uskrs u Poreču
Uskrs u Poreču
Izvor: Grad Poreč
Velika subota u Poreču okupila je veliki broj domaćih ljudi i gostiju, što grad i ove godine čini jednom od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj tijekom Uskrsa. Trg slobode bio je dekoriran maslinovim grančicama, pisanicama, cvijećem i zečićima, a zrakom se širio miris slastica. Mentori i učenici TUŠ Antona Štifanića iz Poreča organizirali su Slatko jutro gdje su brojni posjetitelji besplatno degustirali tradicionalne istarske slastice – pince, fritule, jajarice, povetice, uz neizostavne čokoladne fontane.
Učenici su pod vodstvom stručnih učitelja pripremili više od 5.000 fritula, 500 mini pinca, 70 komada velikih pinca, orahnjača i povetica. Također pincu, koja je istarska tradicionalna uskrsna slastica, ponuđena je na jedan novi moderan način – narezana u čašici na kockice s kremom od vanilije. U ponudi su bile i fritule napravljene od bezglutenskog brašna te 300 ofarbanih jaja.
Istovremeno, najmlađi su mogli isprobati oslikavanje lica ( face painting ), izraziti se kroz kreativnu uskrsnu radionicu. Ove godine, u osmišljavanje programa uključili su se i članovi Udruge Capybara iz Poreča koji su vodili radionicu farbanja jaja s prirodnim materijalima te zabavne igre s jajima kao što su pičenje jaja i natjecanje u tucanju jajima. Za one malo starije bili su tu i stol za društvene igre te igra koja iz godine u godinu postaje sve popularnija, a idealna je zabava za cijelu obitelj - cornhole . Na trg je doskakutao i veseli zeko koji je dijelio čokoladna jaja i slatkiše. Preko 350 pisanica koje su pripremili vrijedni roditelji RK Poreča, podijelili su igrači, a mnogi građani kući su otišli s ulaznicama za utakmicu i svi se jako dobro zabavili, dok je Udruga SOS Šape skupljala vrijedne donacije za pomoć životinjama.
Osim toga, organiziran je Sajam tradicionalnih istarskih proizvoda na kojem je izloženo oko 15 štandova s tipičnim istarskim proizvodima. Tijekom produženog vikenda, građani su mogli uživati u bogatom programu, a najmlađima su dijeljena čokoladna jaja i slatkiši.
Na sam Uskrs, na Trgu Slobode bit će poslužen besplatni domjenak za građane i goste, uključujući fritaju sa šparugama i špaletom, uz glazbenu pratnju Big Banda iz Pule.
Uskrs u Poreču organiziraju Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč i TUŠ Antona Štifanića Poreč.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti