Poreč: Za stotinjak gradskih stipendista izdvojit će se oko milijun kuna

Lokalno
05.01.2021 13:55
1
1
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić potpisao je Ugovore o dodjeli pet novih učeničkih i 22 studentske stipendije, javljaju iz Grada Poreča.
Nove stipendije se pridružuju postojećim, a Grad Poreč za svih stotinjak stipendija na godišnjoj razini izdvaja oko milijun kuna.
Svi koji jednom ostvare pravo na stipendiju, zadržavaju to pravo tijekom redovnog školovanja i ne moraju se nanovo prijavljivati. Svake se godine dodatna sredstva izdvajaju za deficitarna zanimanja, koje Grad definira u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a potom i informira škole.
– Ove godine imamo rekordnih 11 novih stipendista iz područja deficitarnih zanimanja poput profesora prirodnih predmeta, doktora medicine i rehabilitatora, istaknuo je Peršurić.
Grad Poreč svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko milijun kuna. Visina stipendija varira od 600 do 1.200 kuna za učenike, odnosno, od 800 do 1.600 kuna za studente, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.
Prema istraživanju portala gradonacelnik.hr na 116 hrvatskih gradova, Poreč se pozicionirao kao grad koji dodjeljuje najveće stipendije za učenike i studente. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti