Poreč: Vandali na obali Ante Šonje

Crna kronika
09.12.2004 00:00
Izvor: ep/dp
D. Požarić
1
1
[slika1]Mnogima je poznato koliko se napora ulaže u uređivanje Poreča kako bi on bio što ugodnije mjesto za provod godišnjih odmora, a ponajprije mjesto zdravog i ugodnog življenja. Nekima opet stare gradske zidine i javna komunalna infrastruktura ne znače ništa. Na ovom je mjestu već bilo riječi o uništavanju klupa i kanti za smeće po gradskim kupalištima. I taman kada smo se umirili pojavljuju se ponovno oni - vandali.
2
2

Pokušat ćemo svim čitateljima portala predočiti koliko štete može učiniti jedan običan sprej za farbanje automobila. Ovih smo se dana prošetali obalom Ante Šonje i nismo se mogli načuditi ljudskoj gluposti pojedinih "stanovnika" Poreča. Od parkirališta kod "Peškere" pa sve uzduž obale do Istarske sabornice netko se dobrano potrudio da ostavi trag vandalizma (nikako se drugačije ne može nazvati čin farbanja i ispisivanja parola poput "Pane nazionale", "This is Bronx", "Narkoman"… ) po bedemima Poreča. Ti su bedemi odolijevali raznim osvajačima štiteći građane, no nisu mogli izdržati navale današnjih huligana kojima ona siva tvar koju posjeduju ne pomaže u razlučivanju i promišljanju.
3
3

Da je to svjež uradak ljudske gluposti potvrđuju sami autori. Uz imena "Luiz" i "Igor" pojavljuje se i vrijeme odvijanja vandalizma, 02. prosinac 2004. u 20 sati i 35 minuta.

Kada smo pomislili da smo za samo jedan dan vidjeli dovoljno, na Trgu slobode uočili smo jednog klinca koji je, očito potaknut nedjelima malo starijih, odlučio uzeti sprej u svoje ruke. Klinca smo iz obzira slikali iz leđa, sprej mu oduzeli ali djela su ostala (slika kod Narodnih novina). Nadajmo se da će barem ovaj mladić razmisliti prije nego džeparac ponovno utroši na krivi način.
4
4


Žalosno je kako nekima Poreč služi za iskazivanje bijesa. Možda bi trebali svu tu nagomilanu energiju utrošiti na sasvim drugi način. Preporučujemo autorima koje s razlogom nazivamo vandalima da odustanu od takvih rabota i da usmjere svoju kreativnost na platno ili neka se pak okrenu volonterskom radu.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti