Poreč: Usluga uklonila spremnike zbog nepropisnog odvajanja otpada; najavljene promjene

Lokalno
25.06.2021 16:12
1
1
U posljednjih mjesec dana porečka je Usluga uklonila spremnike za odvojeno prikupljanje otpada s četiri različite lokacije, budući da su se, kako prenose na svojim stranicama , pojedine lokacije pokazale neučinkovite te se na njima nepropisno odlagalo građevinski, glomazni i drugi otpad.
– Zeleni otoci kao oblik zajedničkog prikupljanja otpada jedni su od najvećih izazova u procesu uspostavljanja održivog sustava prikupljanja otpada. Riječ je o sada jedinim, otvorenim spremnicima na javnim površinama, koji bez obzira na jasne upute o vrsti otpada koja se u njima odlaže, u većini slučajeva budu ispunjeni miješanim komunalnim otpadom, glomaznim otpadom, građevinskim, zelenim i drugim nepripadajućim vrstama otpada, ističe Usluga.
U narednim tjednima najavljuju izlaske na teren te će dodatno ukloniti ili nadopuniti pojedinije lokacija zelenih otoka.
Za potrebe odvajanja papira, plastike i stakla trenutno je na raspolaganju 166 setova zelenih otoka, čije je uklanjanje predviđeno na jesen, odnosno, preostale zelene otoke zamijenit će individualni spremnici za svako pojedino kućanstvo. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti