Poreč: uređuje se prostor za novu jasličku grupu u Gornjem vrtiću, uskoro novi vrtić u bivšoj školi u Velom Maju

Lokalno
20.07.2018 13:35
D. Požarić
Nekadašnja škola - budući vrtić u Velom Maju
Nekadašnja škola - budući vrtić u Velom Maju
U prostorima Dječjeg vrtića Radost II, poznatijeg kao „Gornji vrtić” trenutno traje preuređenje prostora za novu jasličku grupu. Nabavit će se i nova, standardom propisana oprema, a uredit će se i prilagoditi dječja garderoba i sanitarni čvor. Vrijednost radova bez opreme je 120 tisuća kuna s PDV-om, a nova jaslička grupa prvu će djecu prihvatiti početkom nove pedagoške godine, u rujnu.
S obzirom na to da će osnovnoškolci iz područne osnovne škole Veli Maj početkom školske godine prijeći u novu školu na Finidi, slobodne prostorije u Velom Maju bit će prenamijenjene u novi vrtić s jasličkim i vrtićkim grupama. Početak radova planiran je za kolovoz, a očekuje se da će tridesetak djece u nove prostore ući nakon zimske stanke.
Dokumentaciju financira Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, a sredstva su dobivena i za projektnu dokumentaciju vrtića u Žbandaju.
-Kao jedan od rijetkih gradova s pozitivnim prirodnim prirastom u Hrvatskoj, na natječaje Ministarstva poljoprivrede Poreč planira kandidirati i dodatna dva projekta izgradnje vrtića, onih u Varvarima i Dračevcu. (dp)
Prostor za novu jasličku grupu u Gornjem vrtiću
Prostor za novu jasličku grupu u Gornjem vrtiću
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti