Poreč: Uređene fasade zgrada u Parku Olge Ban

Lokalno
26.01.2021 09:54
1
1
Krajem 2020. godine dovršena je sanacija fasade na stambenoj zgradi u porečkom Parku Olge Ban, stoji u priopćenju Grada.
Radovi su uključivali čišćenje nečistoća i struganje stare žbuke, te sanaciju većih oštećenja te sanaciju završnog pročelja. Obnovljeni su vijenci i podnožje – sokl zgrada.
2
Odlukom suvlasnika zgrade odabrani izvoditelj radova bila je porečka tvrtka Univers Servis Poreč. Sanacija i obnova izvodila se od listopada do prosinca 2020. godine, a sukladno odobrenim sredstvima, pribavljenim odobrenjima i ugovaranjem izvođača, obnova fasada u porečkom centru nastavit će se i u budućnosti, poručuju iz Grada.
Podsjetimo, Grad Poreč od 2015. godine raspisuje godišnji natječaj Programa zaštite i obnove kulturnih dobara Grada Poreča, kojim se iz sredstava tzv. spomeničke rente sufinancira obnova pročelja, krovova i vanjske stolarije, te sanacija konstruktivnih dijelova na zgradama na području kulturno – povijesne urbanističke cjeline grada Poreča – starogradskoj jezgri i užem centru. Obnovljena zgrada ostvarila je bespovratnu subvenciju u ukupnom iznosu od 141.148,80 kuna. (ls)
3

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti