Poreč: U planu izgradnja nogostupa Radmani-Žbandaj i uređenje ceste prema Kosinožićima i Sv. Lovreču

Lokalno
02.02.2021 16:03
Foto: Cesta Žbandaj-Susnjici
Foto: Cesta Žbandaj-Susnjici
Izgradnja nogostupa od naselja Radmani do Žbandaja, sanacije ceste od Šušnjići do Svetog Lovreča, kao i prometnice od Nove Vasi do Kosinožići te izgradnja montažnog rotora na ulazu u Červar Porat projekti su koji će se ove godine izvesti Grad Poreč i Županijska uprava za ceste Istarske županije (ŽUC), zaključci su današnjeg radnog sastanka na kojem su se razmatrali projekti sanacije i gradnje na cestama Poreča i naselja.
Kako je istaknuto na sastanku, potreba za sanaciju cesta na području Poreča ima još, poput ceste od Žbandaja prema Jehnićima, te od naselja Radmani do Dračevca i drugih. One će se nastojati uvrstiti u planove za naredno razdoblje, u skladu s financijskim planovima ali i drugim projektima.
–Planovi gradnje i uređenja cesta usklađuju se i s planovima postavljanja infrastrukture Odvodnje Poreč i Istarskog vodovoda Buzet, kako bi se radovi odvijali istovremeno, bez naknadnih intervencija, poručuju iz Grada Poreča.
Projekti su nastavak suradnje započete početkom godine kad su porečki gradonačelnik Loris Peršurić i predstavnici Grada održali prvi sastanak u sjedištu ŽUC-a u Pazinu gdje su iznijeli planove za investicije u ceste koje su pod nadležnošću ŽUC-a.
Grad Poreč i ŽUC posljednjih su godina sanirali cestu Kukci – Stranići, kao i cestu od Žbandaja do Šušnjići. Lani je proširena cesta od Stancije Portun do Antonci i Kosinožići, te cesta Mugeba –Fuškulin i Fuškulin - Jasenovica. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti