Poreč svoju turističku ponudu predstavio u mađarskom Siofoku

Lokalno
21.05.2018 14:13
D. Požarić
1
1
Poreč je proteklog vikenda predstavio svoju turističku i gastronomsku ponudu u prijateljskom gradu Siofoku u Mađarskoj. Naime, Siofok, grad od 25 tisuća stanovnika u regiji Somogy, na južnoj obali Balatona, ove godine slavi 50 godina postojanja, a kao posebnog gosta na otvorenju turističke sezone pozvali su Poreč, s kojim ih veže dvadesetogodišnje prijateljstvo.
Zahvaljujući svojoj popularnosti u turizmu i broju mjesta za izlazak, Siofok je i jedan od najbogatijih mađarskih gradova, a nerijetko ga nazivaju i glavnim gradom Balatona. Pozivu na sudjelovanje u predstavljanju Poreča i Istre odazvala se delegacija na čelu s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem. 
-U protekle četiri godine broj mađarskih turista u Poreču je porastao za sto posto, a osim u sezoni veliki broj Mađara tradicionalno sudjeluje na plivačkom maratonu „Porečki delfin“ u rujnu. Osim što želimo njegovati odlične odnose s našim prijateljima iz Mađarske, ovo je bila i idealna prilika da se Poreč, kao jedina destinacija van Mađarske, predstavi brojnim posjetiteljima Siofoka, rekao je gradonačelnik, napomenuvši kako cijeli Balaton ostvaruje ogromne brojke u turizmu ali da se Mađari, čija je gospodarska moć sve veća, okreću vanjskim tržištima.
-Hrvatska im je tu najbliža i najbliskija, što nam je posebno drago i sad samo trebamo pojačati našu prisutnost na njihovom tržištu, zaključio je Peršurić.
Brojni posjetitelji iz cijele Mađarske, ali i okolnih zemalja, okupili su se na otvaranju sezone na Balatonu uz brojne koncerte i događanja. Očekuje se da će Siofok ove godine ostvariti više od milijun noćenja. Poreč i Istra predstavili su se svojom gastronomskom i turističkom ponudom, s posebnim naglaskom na „Porečki delfin“. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti