Poreč spreman za teniski spektakl

Sport
01.03.2009 00:00
D. Požarić
HRVATSKI I ČILEANSKI TENISAČI MOGU NA TEREN - nova porečka sportska dvorana Žatika
HRVATSKI I ČILEANSKI TENISAČI MOGU NA TEREN - nova porečka sportska dvorana Žatika
POREČ - Još je pet dana preostalo do teniskog susreta prvog kola svjetske skupine Davis cupa u kojem će reprezentacija Hrvatske od 6. do 8. ožujka sportskoj dvorani Žatika ugostiti Čile, a porečki domaćini zajedno s aktivistima Hrvatskog teniskog saveza finiširaju pripreme za ovaj veliki sportski događaj. Dvorana Žatika praktički je spremna za početak, s njenog parketa je nakon mjesec i pol dana uklonjena rukometna podloga, a postavljena teniska na kojoj će se od petka sučeliti hrvatski i čileanski tenisači. Završava se uređenje tribina i »gradnja« glavne i ostalih VIP-loža, a slijedi i tehnička priprema prostora i postavljanje kamera za izravan televizijski prijenos koji će se emitirati na programu HTV-a. Predstavnici ITF-a pregledali su tenisku podlogu postavljenu u dvorani kako bi utvrdili njenu valjanost i »brzinu«, te se očekuje njihovo odobrenje za igranje na toj podlozi, kako se HTS ponovno ne bi suočio s novčanom kaznom zbog »prebrze« podloge na kojoj se igrao prošlogodišnji susret s Brazilom u Zadru. Službeni treninzi Hrvatske u dvorani započet će sutra, nakon što se danas kasno navečer u hotelu »Laguna Molindrio« u Zelenoj laguni na čelu s izbornikom Goranom Prpićem okupe svi reprezentativci, Marin Čilić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Roko Karanušić. Čilić i Ančić naime danas u Ogulinu igraju ekshibicijski meč u dobrotvorne svrhe.
Usporedo s pripremama same dvorane koje vrši lokalni organizacijski odbor, za susret se pod budnim okom porečkih teniskih aktivista Jure Dusparića i Giancarla Šegona svakodnevno pripremaju i mladi tenisači porečkog Teniskog kluba »Pro 2000«, njih 30-ak u dobi od deset do 14 godina. Mladi porečki tenisači će na susretu biti sakupljači loptica i njihovi koordinatori, što će za sve njih biti veliko iskustvo i doživljaj, ali i velika odgovornost.
Što se predstavnika medija tiče, u HTS-u je akreditacije zatražilo 60-ak novinara i fotoreportera, od čega je iz Čilea pristigao zahtjev za 20-ak akreditacija, a ima i nekoliko zahtjeva iz ostalih zemalja. Do sada u povijesti domaćih nastupa Hrvatske još za jedan susret Davis Cupa nije bio toliki interes predstavnika medija koji prate suparničku reprezentaciju, pa su tako između ostalih dolazak u Poreč najavili novinari čileanske nacionalne televizije, a izravan prijenos vršit će i dvije čileanske radio postaje. Većina novinara biti će smještena u hotelu »Parentium«.
Kristijan KLARIĆ
Ulaznice
Za susret Hrvatske i Čilea ulaznice se mogu izravno kupiti diljem Hrvatske u svim poslovnicama Generalturista, Adriatica.neta, Diners Club Travela i Integrala, te na još dodatna tri prodajna mjesta u Umagu (Tour Istra), Pazinu (Futura travel) i Rovinju (Music shop link), dok se u Poreču u vremenu od 10 do 18 sati mogu kupiti na blagajni dvorane Žatika. Ulaznice se mogu kupiti i putem Interneta na stranicama www.ulaznice.hr. Dnevna cijena ulaznice za južnu i sjevernu (montažnu) tribinu je 50 kuna, a za istočnu (iza osnovne linije terena) 80 kuna, dok »paket« ulaznica za sva tri dana za južnu i sjevernu tribinu košta 120 kuna, a za istočnu tribinu 200 kuna.
Dječji dan u utorak
U utorak će se s početkom u 12 sati na središnjem gradskom Trgu slobode prirediti popularni Dječji dan (Kids day) na kojem će se najmlađi, ali i stariji ljubitelji tenisa moći družiti s našim teniskim reprezentativcima, Čilićem, Ančićem, Karlovićem i Karanušićem, te se okušati s njima u prebacivanju loptice preko mreže.
Ždrijeb u Istarskoj sabornici
Ždrijeb susreta Hrvatske i Čilea održat će se u četvrtak u 13 sati u Istarskoj sabornici.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti