Poreč: Spreman projekt proširenja Doma za starije i nemoćne osobe

Lokalno
07.04.2021 15:02
1
1
Projekt proširenja postojećeg Doma za starije i nemoćne osobe u Poreču spreman je za realizaciju, te predstavlja jednu od kapitalnih investicija u narednom razdoblju, poručuju iz Grada Poreča.
- Imamo građevinsku dozvolu te bismo donošenjem plana za to područje i zatvaranjem financijske konstrukcije krenuli u realizaciju , rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.
Projekt proširenja Doma za starije i nemoćne podrazumijeva povećanje kapaciteta za dodatnih 35 korisnika, odnosno s postojećih 83 na 118. Proširenje obuhvaća dogradnju svih potrebnih prostora: smještajnih kapaciteta, odnosno, kreveta, zajedničkog boravka i prostorija za tehničke namjene, kao i namjenskih prostora koje koristi Centar za pružanje usluga u zajednici – Zdravi grad Poreč.
Podsjetimo, za zonu zdravstvenih objekata u Poreču detaljni plan uređenja izrađen je i donijet 2003. godine. Tijekom provedbe Plana utvrđena je potreba povećanja kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe. Odlukom Gradskog vijeća Grada Poreča, s posljednje sjednice, otvoren je postupak Izmjena i dopuna plana, kojim će se, pored ugrađivanja proširenja Doma za starije osobe, razmotriti i potrebe drugih zdravstvenih i socijalnih ustanova koje su stacionirane na toj lokaciji, te će se razmotriti i pitanje rješavanja problematike prometa. Donošenje Izmjena i dopuna Plana planirano je do kraja 2021. godine.
Uz proširenje Doma za starije i nemoćne osobe, u Gradu Poreču razvijali su se i projekti njege u kući za starije sugrađane, kao i projekt izgradnje dnevnih boravaka i osiguravanje njege za sve starije mještane u porečkim mjesnim odborima. Projekt je Grad Poreč u suradnji s Općinom Kaštelir-Labinci već prijavio na financiranje Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te se prema najavi Ministarstva odluka o potencijalnom financiranju projekta očekuje nakon 31. ožujka. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti