Poreč se pridružio akciji Udruge SOS Šape: Spašeni psi s područja pogođenih potresom

Lokalno
02.02.2021 11:13
1
1
Grad Poreč se uključio u akciju Udruge za zaštitu životinja SOS Šape iz Poreča, tako što sponzorira boravak pasa s potresom pogođenih područja.
Naime, Udruga za zaštitu životinja SOS Šape, pokrenula je prije nekoliko tjedana inicijativu za pomoć ljudima i životinjama s područja pogođenim potresom. Kako na tim područjima nemaju svoje sklonište, a u Istri postoji nekoliko registriranih u kojima ima mjesta, gradovi će sponzorirati boravak i standardnu veterinarsku obradu za pse.
Poreču su se pridružili Buje i Rovinj, dok će Udruga SOS Šape financirat će dodatne veterinarske usluge, te eventualna liječenja. Tako su Benny, Snoopy i Deni smješteni u skloništu Veterinarske bolnice Poreč, a Ozzy i Popper (brat i sestra) u skloništu UO „Val de Saresi“ u Rovinju.
2
U Udruzi nisu htjeli nasumce skupljati pse lutalice po ulici, već su se obratili Skloništu za životinje Veterinarske stanice Sisak kako bi ostvarili ovu ideju.
–Veterinarska stanica Sisak ima ugovore s općinama na području koje je stradalo u potresu, a svi zaprimljeni psi su prošli obaveznih 14 dana karantene i čekanja da se eventualni vlasnik javi, što je zakonska obaveza bez obzira ako pas nema čip, stoji u priopćenju Grada Poreča čime je osigurano da su svi psi napušteni te da su spremni za udomljenje.
–Veterinari i vlasnici skloništa se lijepo skrbe o životinjama, a mi ćemo ih redovno obilaziti, izjavili su iz Udruge SOS Šape napomenuvši da se čeka daljnja veterinarska obrada nakon čega će se tražiti udomitelji.
3
Članovi Udruge su u polasku preuzeli transportere koje je gđa Wida i njen Tierhilfe Istrien pripremio za sklonište u Sisku, uz 10 kućica za mace i pse koje je izradio Zajim Grga Softić za Glinu.
Iz Udruge SOS Šape poručuju kako u skloništima u Istri ima još mjesta te se nadaju da će se inicijativi pridružiti i drugi gradovi, pa i tvrtke, kako bi mogli pomoći što većem broju pasa.
Gradovi i tvrtke koje se žele pridružiti inicijativi mogu se javiti na mail: sospawsporec@gmail.com.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti