Poreč prvi u Hrvatskoj financira izvaninstitucionalno liječenje osoba koje su preboljele teške oblike COVID-a 19

Lokalno
05.05.2021 09:19
1
1
Tim stručnjaka koji radi u okviru projekta Hospicij - kućna skrb, predložio je da Grad Poreč i Dom za starije i nemoćne osobe Poreč, dodatno prošire provođenje post COVID -19 rehabilitacije i tako postanu prvi grad u Hrvatskoj koji je razvio izvaninstitucionalni oblik zdravstvene skrbi postkorona rehabilitacije, napominju iz stručnog tima.
Post COVID-19 sindrom je bolest koja na organizam čovjeka, koji je prebolio koronavirus, ostavlja posljedice na gotovo svim organskim sustavima ( dišnom, kardiovaskularnom, neurološkom, psihičkom) i otvara put prema ozbiljnim komplikacijama koje zahtijevaju daljnje praćenje i liječenje. Simptomi vezani uz sindrom uznemiruju, onemogućuju svakodnevno funkcioniranje i traju tjednima, po za sada dostupnim podacima i do šest mjeseci.
– Rehabilitacija je prilagođena svakom pacijentu posebno. Važno je doći pacijentima što prije jer bi u suprotnom takvi pacijenti morali ponovno odlaziti raznim specijalistima po bolničkim ustanovama, što se ovim projektom ili potpuno izbjegne ili znatno reducira, stoji u priopćenju za medije.
S projektom izvaninstitucionalne tim u okviru projekta Hospicij, u krakom vremenu dolazi do pacijenta i započinje rehabilitaciju.Na taj način se ranije dolazi do poboljšanja kako zdravstvenog stanja, tako i kvalitete života pacijenata, a pacijenti ne moraju čekati niti odlaziti u bolnice.
– Post COVID-19 rehabilitacija omogućava prevenciju komplikacija bolesti i uspješnije liječenje sindroma, napominju iz stručnog tima te ističu kako pacijenti mogu kontaktirati Dom za starije i nemoćne osobe, te će se kroz projekt Hospicij, uz suradnju s liječnicima, pokrenuti rehabilitacija. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti