Poreč: polovičan učinak hrvatskih tenisača

Sport
25.03.2009 00:00
D. Požarić
DANAS PROTIV NIJEMCA - Luka Belić
DANAS PROTIV NIJEMCA - Luka Belić
POREČ - Ni kiša, koja je sredinom dana zasula Poreč, ni temperatura i vjetar koji više odgovaraju zimskom nego proljetnom vremenu, nisu jučer spriječili tenisače da na terenima TC-a Pical odrade polovicu susreta prvog kola iz serije ITF futures turnira 37. »Istarske rivijere«. Uvodnog dana turnira hrvatski tenisači ostvarili su polovičan uspjeh, od četvorice koji su nastupili šesti nositelj Franko Škugor i Marin Bradarić plasirali su se u osminu finala, dok su se dvojica igrača s pozivnicama, Riječanin Dino Marcan i Silvio Dadić, oprostili od turnira.
Škugor je izgubio prvi set od nezgodnog Austrijanca Maxa Raditschnigga, no u sljedeća dva uspio je stići do pobjede, dok je Bradarić lako iz turnira ispisao Čeha Jirija Skoloudnika. Marcan je pak pružio dobar otpor Oscaru Sabateu-Bretosu, dobio prvi set na »tie break«, ali je Španjolac potom ipak dokazao svoj veći rejting. Dadić je također odigrao dobro protiv Austrijanca Herberta Wiltschnikga, koji je kao »sretni gubitnik« u glavnom turniru zamijenio osmog nositelja Čeha Jana Hajeka, i odigrao tri seta, no Austrijanac je ipak pokazao više znanja za prolazak u drugi krug. Škugora u osmini finala čeka Nijemac Bastian Knittel, a Bradarića drugi nositelj, vrlo snažan Austrijanac Rainer Eitzinger, 274. igrač svijeta.
Današnji program nastavka prvog kola počinje u 10 sati, a na terene će izaći i preostala šestorica hrvatskih igrača, među kojima i trojac iz istarskog tenisa. Kristijan Mesaroš igra s prvim nositeljem Rumunjom Gabrielom Morarom, Luka Belić s Nijemcem Danijelom Stoehrom, a Ante Nakić Alfirević u hrvatskom ogledu s Marinom Draganjom. Od ostalih naših predstavnika Josip Mešin za protivnika ima Nijemca Mariusa Zaya, a Vjekoslav Skenderović sedmog nositelja Rumunja Andreija Mlendeu.
Rezultati 1. kola: Škugor (6) – Raditschnigg (Aut) 2:6, 6:3, 6:4, Bradarić – Skoloudik (Češ) 6:3, 6:2, Sabate-Bertos (Špa) – Marcan 6:7(3), 6:2, 6:3, Wiltschnig (Aut) – Dadić 6:3, 4:6, 6:3, Savić (Srb, 5) – Zekić 6:1, 6:2.; rezultati hrvatskih tenisača na turniru parova, 1. kolo: Mlendea, Moraru (Rum, 3) – Poljančić, Tucibat 6:2, 6:2, Draganja, Marcan – Torbek, Zuehlsdorff-Pavlovic (Njem, 4) 7:6(4), 6:4.
K. KLARIĆ

Branko Horvat: Zaslužni domaćini

Početak turnira obilježen je jučerašnjim druženjem s novinarima u Teniskom centru Pical.
- Sigurno je da bez pomoći istarskih gradova i općina, hotelskih kuća i turističkih zajednica ova teniska manifestacija s najdužom tradicijom u Hrvatskoj ne bi opstala već 37 godina. Danas jako malo turnira ovog ranga u svijetu samo za kvalifikacije ima prijavljeno više od stotinu tenisača, kao što ima Istarska rivijera. Za to da nam se mladi tenisači iz godine u godine vraćaju, a novi rado biraju dolazak u Istru sigurno su zaslužni i domaćini i organizatori, rekao je direktor turnira Branko Horvat.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti