Poreč ove godine za sport izdvaja više od 4,6 milijuna eura

Grad Poreč Sport
08.04.2024 11:26
D. Požarić
Loris Peršurić i Aleksandar Beaković u Maloj vijećnici
Loris Peršurić i Aleksandar Beaković u Maloj vijećnici
Izvor: Grad Poreč
S dvije privatne i šest javnih sportskih dvorana, više od 130 polivalentnih i dječjih igrališta, novim nogometnim kampusom, atletskom stazom, nogometnim stadionom, rukometnim, košarkaškim i brojnim teniskim terenima, teretanom za osobe s invaliditetom, razvijenom infrastrukturom za brojne sportaše i rekreativce uz samu obalu, teretane na otvorenom te projektima prilagođenim potrebama osoba s invaliditetom, ali i općem zdravlju stanovništva, Poreč je odavno prepoznao važnost ulaganja u sport te opravdano nosi titulu grada sporta, kažu u gradskoj upravi.
Ove će ove godine iz gradskog proračuna za Sportsku zajednicu Grada Poreča, sportske klubove i infrastrukturu biti izdvojeno 4.6 milijuna eura, što je jedan od najvećih iznosa do sad.
Tim povodom gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se danas s predstavnicima Sportske zajednice Grada Poreča – predsjednikom Aleksandrom Beakovićem i tajnikom Zoranom Jendrašićem te gradskom pročelnicom za društvene djelatnosti Tihanom Mikulčić.
-S obzirom na broj stanovnika, Poreč ima registriran vrlo veliki broj sportaša, a tu je i mnogo rekreativaca koji su kulturu sporta i zdravog življenja razvijali kako se i sam grad razvijao. Upravo zato, kako bismo održavali sve sportske objekte te u granicama svojih mogućnosti podržavali i razvijali sportske klubove, odvajamo toliki iznos na godišnjoj razini samo za sport. Entuzijazam mnogih uključenih i dobra suradnja s udrugama u sportu pomažu da se sport u Poreču razvija iz godine u godinu. Grad je tu da osigura sredstva, financira ulaganja i bude podrška Sportskoj zajednici i svim njenim članovima, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić .
U gradskom su proračunu tako planirana sredstva za izgradnju novih nogometnih igrališta u sklopu nogometnog kampusa „Jadran Poreč“, za potpunu obnovu polivalentnih igrališta u sklopu SRC „Veli Jože“ te dodatno uređenje tenis centra, potom za redovna održavanja sportskih objekata, sportske manifestacije i potrebe sportskih klubova – od financiranja sudjelovanja u europskim natjecanjima do edukacije trenera, redovno funkcioniranje klubova te financiranje programa udruga.
Poreč je, osim toga, godinama domaćin brojnih velikih svjetskih i europskih natjecanja koje okupljaju po nekoliko tisuća sudionika od rukometnih, odbojkaških, boksačkih, karate, judo i taekwondo prvenstava, do državnih prvenstava školskih sportskih saveza. Najavljuju se svjetska prvenstva u rukometu i boksu te Ironman utrka te istra300.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti