Poreč: Omogućene posjete korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe

Lokalno
04.02.2021 09:45
1
1
Osamdesetak korisnika gradskog Doma za starije i nemoćne osobe Poreč od sad može ponovno primati posjete. Posljedica je to popuštanja mjera Stožera na razini države.
- Iako smo oprezni, moram priznati da smo radi naših korisnika i njihovih obitelji s velikim zadovoljstvom primili vijesti da će naši korisnici ponovo moći vidjeti svoje najmilije. Do sada smo češćom komunikacijom svim raspoloživim kanalima pokušali nadomjestiti nemogućnost posjeta članova obitelji korisnicima naše ustanove, istaknula je u priopćenju za medije ravnateljica Doma Tihana Mikulčić.
Posjete korisnicima u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč su od ponedjeljka, 1. veljače, ponovo moguće i to temeljem novih Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi.
Posjete su organizirane skladno važećim epidemiološkim mjerama svaki radni dan tijekom prijepodneva uz prethodnu najavu. U skladu s novim Uputama posjete se organiziraju u vanjskim prostorima: terasama Doma i dvorištu-parku Doma. Posjete su ograničenog trajanja te se organiziraju prema unaprijed utvrđenom rasporedu. Posjetioci moraju cijelo vrijeme nositi masku te se pridržavati drugih mjera zaštite (dezinfekcija ruku i sl.). Omogućene su i posjete nepokretnim korisnicima u unutarnjim prostorima Doma.
Osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije, utvrđena zaraza bolešću COVID-19 ili koji imaju simptome karakteristične za COVID-19 ne mogu doći u posjetu korisnicima.
- Do sada je u našoj ustanovi u potpunosti cijepljeno 68 korisnika na stalnom smještaju i šest korisnika poludnevnog boravka, odnosno 86 posto od ukupnog broja trenutno smještenih na trajnom smještaju i cca 50 posto od ukupnog broja korisnica poludnevnog boravka, izjavila je ravnateljica Mikulić. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti