Poreč: Održana gala večera u čast svjetskog zlata Barbare Matić

Sport
21.06.2021 09:09
D. Požarić
Barbara Matić i veleposlanica Japana u Hrvatskoj Misako Kaji
Barbara Matić i veleposlanica Japana u Hrvatskoj Misako Kaji
Povijesno svjetsko zlato Barbare Matić na Svjetskom judo prvenstvu proslavljeno je fenomenalnim dočecima u Zagrebu i Splitu, a zaključak slavljeničkog dijela lipnja bila je gala večera u Poreču s brojnim visokim uzvanicima.
Uoči povlačenja u medijsku izolaciju Barbare Matić (do 70 kg), Karle Prodan (do 78 kg) i trenera Vladimira Preradovića, održana je gala večera u čast naslova svjetske prvakinje Barbare Matić. Uz čelne ljude Hrvatskog judo saveza, predsjednicu Sandu Čorak, počasnog predsjednika Tomislava Čuljka i glavnog tajnika Hrvoja Lindija, čestitke za veliki uspjeh Barbara je primila i od brojnih drugih visokih uzvanika.
- Hvala vam svima na dolasku! Počašćena sam što je moja svjetska medalja razlog ovom krasnom okupljanju. Ne želim stati na ovome, a kako znate da je konkurencija velika, a razlike u kvaliteti male, ne mogu ništa garantirati za Olimpijske igre u Tokiju, osim da ću dati sve od sebe. Hvala svima, od trenera Vladimira Preradovića i cijelog judo kluba Pujanki, preko saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora, sponzora, kolegica i kolega iz reprezentacije, baš svima – rekla je Barbara Matić okupljenima nakon ulaska na terasu porečkog hotela Parentium Plava laguna u pratnji trenera Preradovića i slavljenički We are the Champions od Queena.
Predsjednik uprave Plave lagune Dragan Pujas i porečki gradonačelnik Loris Peršurić istaknuli su povezanost sporta i turizma te važnost kvalitetne infrastrukture koja postoji u Poreču, kao temelj za kvalitetan trening i rad.
Veleposlanica Japana u Hrvatskoj, Nj. E. Misako Kaji, oduševila je prisutne održavši prvi dio pozdravnog govora na hrvatskom istaknuvši dugoročan odnos Japana i Hrvatske, posebice u judo svijetu te posjetu čelnih ljudi japanskog juda Hrvatskoj u proteklim godinama, uz želju za što boljim rezultatom na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Posebnu sreću kod svjetske prvakinje izazvala je dodjela plakete kojom ju se promovira u nositeljicu crnog pojasa 3. DAN, a koju joj je uručio Slaviša Bradić, predsjednik komisije za DAN pojaseve Hrvatskog judo saveza.
Pripreme za Olimpijske igre se nastavljaju u Poreču i Splitu sve do 12. srpnja, kada lete u Japan (Tokamachi), a zatim ulaze u Olimpijsko selo. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti