Poreč: Odobreno više od 1,6 milijuna kuna za rekonstrukciju ribarnice

Lokalno
25.02.2021 09:41
Foto: Buduće stanje ribarnice
Foto: Buduće stanje ribarnice
Za potpunu rekonstrukciju gradske ribarnice na tržnici, Poreču su prošlog tjedna odobrena EU sredstva u iznosu od 1.658.935,96 kuna.
Podsjetimo, radi se o projektu komunalnog poduzeća Usluga Poreč kroz natječaj Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (LAGUR) “Istarski švoj” iz Mjere 2. “Ulaganje u prodajna mjesta, kušaone i nabava vozila za proizvode ribarstva i akvakulture s jedinstvenim vizualnim identitetom”
Projektom će se obnoviti sve prostorije objekta – omogućit će se gospodarski ulaz, uredit će se pomoćne prostorije, WC, garderobe, kao i prostor za skladištenje prodajnog asortimana. Prodavačima će se nabaviti i sva potrebna oprema – ledomati, komore za skladištenje, komore za prodaju smrznutog asortimana, vage, spremnik za otpad 3. kategorije i sterilizatori.
Riba će se, umjesto u kašetama, izlagati na ledu na stolovima od inoxa, koji će biti modularni te će se moći prilagođavati broju i potrebama prodavača. Svima će biti omogućen dodatni pult sa stražnje strane sa svom nužnom opremom za čišćenje ribe i održavanje čistoće, a uz zid će se postaviti rashladni uređaji za izlaganje zamrznutih proizvoda.
Radovi će obuhvatiti obnovu fasade i krova, uz zamjenu sve unutarnje i vanjske stolarije. Zamijenit će se vodovodne i kanalizacijske instalacije, električne instalacije i rasvjeta, ugradit će se novi sustav klimatizacije i ventilacije, zamijeniti vanjska bravarija, te sve zidne obloge. Dodatno, pod će se opremiti s novim sifonskim linijskim odvodima te novom kamenom oblogom.
Kako naglašavaju iz Usluge, ovim će se projektom sva oprema i površine ribarnice prilagoditi HACCP sustavu, a ribarnica će postati funkcionalna te estetski i vizualno skladna. Početak radova očekuje se nakon zaprimljenog odobrenja iz nadležnog ministarstva, turističke sezone i provedenih postupaka nabave.
–Želimo da novi izgled ribarnice bude vezan uz posebnosti grada Poreča, njegove kulture ribarenja te njegovih građana. Želja nam je da doprinesemo ribarskoj infrastrukturi kao i razvoju kulture potrošnje ribe u Poreču i na Poreštini, te da održimo tradicijsku vrijednost ribarstva i kulturnog nasljeđa na našem području, zaključuju iz Usluge Poreč.
Postojeća ribarnica uređena je 1986. godine, s ukupno 11 prodajnih mjesta na kamenim stolovima, te ledomatom s posudom za prihvat leda i garderobnim ormarom. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti