Poreč: Obilježen Dan antifašističke borbe, održan prijem za predstavnike UAB-a

Lokalno
21.06.2021 13:33
D. Požarić
1
1
1
Gradonačelnik Loris Peršurić, predsjednik gradskog vijeća Zoran Rabar i delegacija Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreštine predvođena predsjednikom Arduinom Matoševićem, danas su položili vijence na spomen obilježja na Narodnom trgu i Trgu Joakima Rakovca.
-Uoči obilježavanja Dana antifašističke borbe možemo reći da Istra i Poreč vrijedno njeguju i čuvaju antifašističke vrijednosti. Više od 75 godina nakon pobjede nad fašizmom, s ponosom možemo reći da je antifašizam temelj našeg identiteta i naše regije u kojoj svatko može pronaći svoje mjesto pod suncem. Danas se prisjećamo svih palih boraca i onih koji su svoje živote nesebično dali za slobodu, rekao je gradonačelnik Peršurić.
2
Uoči polaganja vijenaca, gradonačelnik je s predstavnicima UAB-a održao sastanak na kojem je izraženo zadovoljstvo uspješnom suradnjom koja će se nastaviti. Bilo je govora i o skorašnjem tradicionalnom okupljanju boraca i simpatizera na Rušnjaku krajem srpnja, koje će se održati po uputama nadležnih tijela.
Uoči sutrašnjeg državnog blagdana, vijenci su položeni i na spomenicima palim borcima u porečkim mjesnim odborima – Fuškulinu, Žbandaju, Novoj Vasi i Baderni. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti