Poreč: Novi set mjera za pomoć gospodarstvu - poduzetnicima i ugostiteljima

Lokalno
23.02.2021 08:52
Sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča u Istarskoj sabornici
Sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča u Istarskoj sabornici
Odluke o odgodi i oslobađanju od plaćanja dijela zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Poreča usvojene su na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća Grada u sklopu novih COVID mjere za pomoć ugostiteljima i poduzetnicima.
Kako bi se olakšalo poslovanje porečkim poduzetnicima, Grad je krajem prošle godine predložio odgodu naplate od 50 posto iznosa zakupnine od svibnja do kraja 2020. godine za 12 mjeseci. Uzevši u obzir broj ostvarenih noćenja na području Poreča, predloženo je oslobađanje od plaćanja cjelokupnog dijela odgođene zakupnine.
Kao olakšanje za zakupnike koji su mjerama zabrane rada obuhvatili djelatnosti zakupnika, zakupnici koji podliježu zabranama oslobođeni su zakupnine za prosinac 2020. godine u punom iznosu mjesečne zakupnine.
Također, još jednom odlukom gradonačelnika, predložena je odgoda naplate 50 posto iznosa zakupnine za razdoblje od siječnja do travnja 2021. godine za 12 mjeseci. Zakupnici se oslobađaju plaćanja zakupnine za siječanj, pa sve do trajanja mjera u 2021. godini.
Podsjetimo, Poreč je u ožujku 2020. izašao s paketom mjera za pomoć gospodarstvu što je uključivalo oslobađanje plaćanja poreza za korištenje javne površine, odgoda plaćanja poreza na potrošnju, smanjenje, oslobođenje ili odgoda plaćanja zakupa gradskih poslovnih prostora, a nove mjere za pomoć nastavit će se kreirati i dalje, ovisno o razvijanju situacije, poručuju iz Grada. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti