Poreč: Na 10 lokacija postavljena oprema za besplatan javni bežični Internet

Lokalno
10.12.2020 09:58
1
1
Dovršeno je postavljanje besplatnog bežičnog interneta na deset pristupnih točaka u središtu Poreča – po četiri su na gradskoj rivi i Trgu slobode, a još su dvije na Trgu Matije Gupca.
Putem natječaja osigurana je potpora koja pokriva troškove opreme i ugradnje pristupnih točaka za Wi-Fi mrežu. Radi se o 15 tisuća eura bespovratnih EU sredstava u okviru inicijative ,,WiFi4EU - promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama’’.
Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri u cijelom EU-u.
- Pristup besplatnom internetu danas predstavlja standard, posebno u turističkim gradovima kakav je Poreč. Samo u ovoj godini u raznim fazama provedbe imamo 50 projekata financiranih iz EU i nacionalnih fondova, a koji pokrivaju široki spektar – od obnove vrtića, javnog prijevoza, nabave opreme za vatrogasce te brige o našim najstarijima kroz izvaninstitucionalnu podršku po mjesnim odborima, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti