Poreč izvrsnom igrom do bodova protiv prvoplasiranog Zameta

Sport
03.10.2015 21:10
D. Požarić
Matija Rađaković je sa osam zgoditaka bio najbolji strijelac u redovima Poreča
Matija Rađaković je sa osam zgoditaka bio najbolji strijelac u redovima Poreča
Matija Rađaković je sa osam zgoditaka bio najbolji strijelac u redovima Poreča
Rukometaši Poreča večeras su doslovno šokirali favoriziranog Zameta koji se nije pravo ni snašao, a već je do četvrte minute gubio sa 5-1, dok je trener Mišković u dvanaestoj pri 10:3 već ispucao drugi timeout. Ne sjećamo se kad je Poreč posljednji put igrao tako čvrstu i kompaktnu obranu koja je na svaki pokušaj Zamećana da krene prema golu odgovarala dvojicom igrača u bloku. To je goste dovodilo do očaja i prisiljavalo ih na brojne tehničke pogreške i pogrešna dodavanja. I napad Porečana bio je daleko ubojitiji od Zametovog, a goste su poprilično pokopale brojne tehničke pogreške (13).
RK Poreč - RK Zamet 26:21 (15:8)
Utakmica 7. kola Premijer lige rukometaša
Poreč, sportska dvorana SRC Veli Jože, gledatelja: 500
Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek)
Nadzornik: Tihomir Kasunić (Karlovac)
Live statistika: Dean Benčić
Poreč: Car (16-0), Marić 1, Mataija 1, Huljina 3, Penava, Thoss 4, Gavrić, Perić, Čarapina, Deak 2, Petrić, Mišić, Božić, Rađaković 8, Kobetić 2, Obranović 5.
Trener: Dinko Đanković
Zamet: Đurica (8-0), Islamović 1, Hrvatin 5, Černeka 4, Uzelac, Lončarić, Stojanović 3, Vozila, Kovačević 2, Golik 2, Jelušić 3, Slavić (7-0), Valković 1, Grozdek, Majić, Mrakovčić.
Trener: Marin Mišković
Sedmerci: Poreč 2 (3), Zamet 3 (3)
Isključenja: Poreč 8 minuta, Zamet 8 minuta.
Ostali parovi kola:
  • Medveščak - Đakovo
  • Moslavina – Varaždin 32:33
  • Spačva – Karlovac 32:20
  • Buzet – Umag 25:23
  • Ivanić - Gorica
  • Dubrava – Kaštela
Kad bi kompaktna obrana Poreča popustila, trebalo je savladati još jedan čvrsti bedem, vratara Morena Cara koji je večeras sakupio 16 obrana

Tijek utakmice

Golijadu Porečana započeo je Matija Rađaković sa dva zgoditka u samo 30-40 sekundi od početka utakmice. Černeka je uzvratio sa desnog krila, ali je Vedran Mataija, večeras izuzetno nabrijan i dobro raspoložen, sam prošao kroz dvojicu obrambenih igrača Zameta i zabio za 3:1. Car brani Jelušićev šut, sa druge strane Rađaković zapucava kontru, ali Deak lovi odbijenu loptu i rezultat je 4:1 za Poreč.
Zamet djeluje vrlo zbunjeno neočekivanim početkom utakmice. Rađaković faulira Stojanovića za žuti karton. Valković puca, ali mu Car brani dva šuta zaredom. Huljina zabija sa lijevog krila i Zamet mora zvati prvi timeout.
Jelušić pokušava sam i uspijeva zabiti gol za 5:2, ali uzvraća Obranović. Nije se Zamet još ni postavio u napadu, a Obranović zabija i sedmi gol za Poreč.
Suci sude probijanje Stojanoviću koji je ramenom nasrnuo na Mataiju, lopta je za Poreč koji smiruje igru. Ulazi Kobetić, Zamet njemu i Mataiji odmah lijepi flastere pa lopta malo teže prolazi do Huljine ili nekog od krila. Thoss pokušava iz skoka, ali Slavić bilježi svoju drugu obranu večeras (prva je bila Rađakovićeva kontra).
Car brani, Huljina zarađuje 2 minute hlađenja a Rađaković nakon udarca u tijelo ostaje na koljenima uz bolnu grimasu. Srećom, ustaje uz pljesak publike, a Černeka u devetoj minuti susreta iz sedmerca smanjuje na 7:3.
Dok je Poreč još igrao bez kažnjenog Huljine, Mataija i dalje trpi Hrvatinov flaster. Napad domaćih traje nešto duže od uobičajenog, pravo vrijeme za timeout. Napeto je i vrlo izgužvano pred zonom Zameta, ali Rađaković nekako zabija. Jelušić puca izvana u stativu, lopta je opet za Zamet a Golik se pobrinuo za još jedno probijanje. Poreč kompletan izgleda savršeno, Thoss prolazi kroz obranu i kroz golmana Slavića poentira za 9:3. Slijedi gubitak lopte u napadu Zameta, Huljina iz polukontre zabija deseti gol za Poreč, rezultat je 10:3 a Zamet zove drugi timeout u 12 minuta.
Porečani u obrani nastavljaju igrati kao priljepci. Obranović dobiva opomenu, obrana izgleda fantastično, trener Đanković zadovoljno hrabri svoje momke. Zametu suci sude korake, Poreč nakon rutinskih izmjena ide u lagani napad. Uzelac zbog guranja igrača u skoku ide dvije minute na klupu, a Tim Thoss lijepo puca, ali zamalo pokraj gola. Jelušić je uporan i opet puca polunisko, ali Car loptu odbija van igrališta. Suci sude prekršaj za Zamet koji još 45 sekundi mora igrati sa igračem manje. Golik nekako sa krila u 17. minuti zabija za 10:4.
Ulazi kažnjeni igrač Zameta, dok Mataija trpi jedan od grubljih prekršaja večeras i sjeda na klupu, bez sankcija za igrača Zameta.
Obranović puca, vratar Slavić brani. Sa druge strane brani Moreno Car, Poreč gubi loptu u napadu, ali tu je jednom Car, nakon čije obrane Thoss ubojito sa visina buši mrežu Zamećana koji u napadu djeluju bezidejno pa se sudačke ruke podižu u zrak. Lopta se od bloka odbija do Golika ali mu Car ne dozvoljava zgoditak. Golik puca još jednom, ali mu Car ne daje ni taj gušt.
Nevjerojatno nešto.
Kobetić je potom sve napravio sam: ukrao je loptu i iz kontre silovito zabio za 12:4, nakon čega je Zamet odigrao još jedan pasivan napad.
Rađaković je efektno zabio za 13:4 u 24. minuti, a Car je potom skinuo jedan šut iako je bio na krivoj nozi. Stojanović postiže zgoditak za Zamet, a Huljina u protunapadu gazi liniju šest metara i lopta je za goste. Deak na krilu ruši Hrvatina i zarađuje dvije minute kazne, a Černeka je efikasan kad je sedmerac u pitanju: 13:6.
Thoss je u napadu Poreča sa igračem manje otišao predaleko ulijevo pa nije uspio dobro pucati. Njegova je lopta bila lak plijen za golmana, a Hrvatin potom sa krila smanjuje rezultat na 13:7. Poreč je i dalje sa igračem manje. Kobetićev šut brani Slavić, a Jelušić poentira za 13:8.
Deak ulazi u igru, Porečani su kompletni. Jelušić ruši Marića pa sad on ide na hlađenje. Rađaković puca sedmerac, minutu i 15 sekundi prije poluvremena Poreč vodi 14:8. Potom slijedi jedan od ljepših poteza na utakmici, kad je Poreč gostima ukrao loptu da bi Mataija naglo usporio igru, a onda iznenada loptu dodao Anti Mariću koji lobom savladava Slavića za 15:8.
Posljednji napad Zameta sa igračem manje nema previše šanse, Golik pokušava izvana ali Car brani.
U drugom poluvremenu na gol Zameta je stao Marin Đurica koji je do kraja utakmice sakupio osam obrana, jednu više od Dine Slavića.
Dug napad gostiju, Car brani Goliku, a Huljina u polukontri pogađa protivničkog golmana. Sedmerac je za Zamet, na gol Poreča staje Čarapina ali je Černeka neumoljiv: 15:9, na gol se vraća Moreno Car.
Mataija prolazi sam i zabija gol, ali ali suci sude faul i poništavaju ga. Oštar start Uzelca, Thoss neprecizan, golman Đurica brani (u tri minute nije primio niti jedan gol).
Mataija krade loptu i gubi je putem prema protivničkom golu, no, tu je Obranović koji je kupi i zabija, 16:9
Obranović potom zarađuje isključenje, a Stojanović se žali na bol u ramenu, pa je uslijedo kraći prekid dok su mu pružali prvu pomoć. Valković u 35. minuti poentira za 16:10.
Slijedi dugi napad domaćina, suci prijete pasivnom igrom, Mataija pokušava na silu sa šest metara ali bez gola, nego samo devet metara i puno brisanja parketa. Kobetić puca, Đurica brani, Poreč još pola minute sa isključenim igračem. No, onda je Petrić prerano ušao u igru, pa i on biva isključen.
Car brani Černekin šut sa krila, još 15 sekundi kazne za Obranovića, 1:40 za Petrića. Zamet igra pressing, Božić prolazi ali suci zaustavljaju igru zbog faula, da bi odmah potom Porečanima oduzeli loptu.
Hrvatin je uspješan sa krila, a na povratku u obranu provocira suce da isključe igrača Poreča. Thoss potom zabija gol kroz noge golmana Đurice, a nervoza se uvlači među igrače Zameta, koji skaču na svaku za njih nepovoljnu odluku sudaca.
Stojanović zabija gol i smanjuje na 17:12, a Poreč se kompletira pa Kobetić zabija, 18:12. Smanjuje Kovačević, a Rađaković uzvraća prelijepim suhim listom u suprotni kut. Lončarić puca pored Carevog gola, a urnebes u publici izaziva Matija Rađaković sa krila. Rezultat je 20:13 i Poreč je počeo definitivno lomiti utakmicu u svoju korist.
Hrvatin prolazi po lijevom krilu, Thoss uzvraća, 42. je minuta i 21:14. Obrana Porečana opet je superčvrsta kao u prvom poluvremenu, a Zamet pasivan, što suci prilično dugo toleriraju. Stojanović ipak nekako dobiva loptu na liniji 6 metara i zabija, a Uzelcu zbog nesportske igre slijedi drugo isključenje.
Obranović se podiže i puca desno, vratar Đurica ide ulijevo, a Zametu od ruke ide samo napad preko Hrvatina koji u 44. minuti zabija još jedan, svoj četvrti gol za 22:16. Uzvraća mu Deak, i to sa krila.
Još uvijek sa igračem manje, Zamet igra jako dugi napad. Porečani gostima oduzimaju loptu, ali prekršajem. Sudačke su ruke napokon u zraku, a Car postiže svoju 13. obranu. Rađakoviću sa druge strane brani Đurica, ali i Car piše obranu broj 14. Poreč u napadu dobiva sedmerac, a Golik isključenje, dok njegov trener Mišković sada već prilično nesportski negoduje kod sudaca. No, i to je prošlo bez sankcija.
Rađaković zabija gol iz sedmerca, 24:16, plus osam za Poreč 3 minuta do kraja utakmice, a Zamet preko Hrvatina sa igračem manje smanjuje na 24:17. Nakon kraćeg prekida tijekom kojeg je Kobetić nakon nezgodnog udarca pokušavao doći do zraka, Porečani su izveli jako lijepu akciju za Huljinu koja je rezultirala njegovim još ljepšim pogotkom. Poreč je desetak minuta bez Mataije i vrlo dobro izgleda, a Zamet preko Jelušića zabija prvi gol sa devet metara.
Trener Đanković zove timeout, nakon kojeg njegovi igrači gube loptu. No, Stojanović nepotrebno solira i zapucava šansu šutem pored gola. Poreč potom gubi još jednu loptu, a obranu ne postavlja dovoljno brzo, što iskorištava Golik i smanjuje na 25:19. Porečani potom pronalaze Marića na šest metara, ali promašaj. I gosti uzvraćaju gubitkom lopte, jednim od mnogih večeras. Marić potom dobiva još jednu loptu na liniji šesterca, ali ovoga puta sa sebe uspijeva otresti dvojicu gostujućih igrača i izboriti sedmerac. Rađaković puca bez finte, preko gola. Umjesto Đuricu, iznenadio je sebe.
Šest minuta prije kraja utakmice Car skida još jedan šut izvana, a Uzelac potom biva vrlo nervozan na crti kad je nepotrebnim i grubim prekršajem nad Mataijom mogao zaraditi treće isključenje. No, suci su tražili samo brisanje parketa. Šut Porečana Đurica je obranio, ali su im loptu vratila dvojica Zamećana sudarom u vlastitom šestercu, u pokušaju da dohvate odbijenu loptu.
Deak novi napad pokušava realizirati sa krila, ali neuspješno, a Rađaković potom prekida kontru gostiju. Ruke sudaca su u zraku, Zamećani isforsirani na šut, a Car bilježi obranu broj 16. Obranović se visoko podiže i cementira pobjedu Poreča, četiri su minute do kraja utakmice i rezultat 26:19.
Napad Zameta trajao je gotovo minutu kad je Islamović postigao zgoditak, ali su suci ruke potom podigli nakon samo 25 sekundi napada Porečana. Đurica brani, Kovačević poentira šutem izvana, Zamećani pri 26:21 ponovno igraju pressing a Deak griješi u napadu. Zamećani u napadu čine posljednju tehničku pogrešku večeras (korake), s sudački je zvižduk označio kraj utakmice nakon prekršaja na Božiću u posljednjem napadu Poreča.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti