Poreč: izglasani rebalans proračuna za 2020. i novi set mjera pomoći gospodarstvu

Lokalno
23.12.2020 18:26
D. Požarić
Izvor: Grad Poreč
Jučer je virtualno održan drugi dio sjednice Gradskog vijeća Grada Poreča kojoj je prisustvovalo 10 od 17 izabranih vijećnika. Uz rebalans proračuna za 2020. godinu, izglasan je i zaključak za novi set COVID mjera za pomoć gospodarstvu Poreča, ugostiteljima i poduzetnicima.
Novi set mjera je:
  1. Zakupnici poslovnih prostora u vlasništvu Grada Poreča-Parenzo kojima je odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, nakon 1. prosinca 2020. godine u određenom periodu onemogućen rad, za taj će se period osloboditi obveze plaćanja ugovorene zakupnine u cijelosti.
  2. Ugovorena mjesečna zakupnina (bez PDV-a) za poslovne prostore u vlasništvu Grada Poreča-Parenzo umanjit će se za razdoblje od 01.01.2021. godine do 31.01.2021. godine za 50%, te će se produljenje ove mjere razmatrati iz mjeseca u mjesec do normalizacije poslovanja i prestanka otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih posebnim okolnostima u skladu s odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
  3. Korisnicima javnih površina, obveznicima poreza na korištenje javnih površina, odobrit će se potpore u uvjetima posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19 kao kompenzacijske mjere s ciljem smanjenja porezne obveze korisnika javnih površina nastale u 2021. godini.
U gradskoj upravi najavljuju kako će, kao i od samih početaka krize, mjere za pomoć gospodarstvu prilagođavati ovisno o razvoju situacije te kroz konzultacije s lokalnim gospodarstvenicima, a sve u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti