Europski socijalni fond podržao inkluzivno obrazovanje u Poreču i Rovinju

Lokalno
09.07.2024 09:48
kb
Izvor: Grad Poreč
Gradovi Poreč i Rovinj udružili su snage kako bi osigurali pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. U sklopu projekta „PUNa torba zajedništva I.“, pomoćnici su pružali podršku ukupno 45 učenika osnovnih škola na području oba grada.
Grad Poreč osigurao je 260.000 EUR iz Europskog socijalnog fonda Plus, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 334.282,80 EUR. Preostala sredstva osigurana su iz proračuna gradova Poreča i Rovinja.
Tijekom školske godine, pomoćnici u nastavi pružali su neposrednu potporu za 17 učenika Osnovne škole Poreč i 6 učenika Osnovne škole Finida. Njihova uloga bila je ključna u odgojno-obrazovnom procesu, značajno doprinoseći društvenoj integraciji učenika s teškoćama u razvoju. S obzirom na rastuće troškove života i važnost njihove uloge, Grad Poreč je osigurao povećanje neto satnice za pomoćnike iz vlastitih proračunskih sredstava.
-S ponosom ističemo pozitivne ishode projekta jer su pomoćnici u nastavi značajno doprinijeli boljoj komunikaciji i socijalnoj uključenosti učenika, olakšali obavljanje školskih aktivnosti i zadataka te unaprijedili suradnju s vršnjacima, napominje Tihana Mikulčić, pročelnica za društvene djelatnosti u Gradu Poreču. "Povratne informacije stručnog osoblja i roditelja potvrđuju da je projekt imao značajan pozitivan utjecaj na učenike s teškoćama u razvoju.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti