Poreč financira nadstandard Hitne pomoći - Traži se tim T2

Lokalno
03.03.2021 09:28
1
1
Prijedlog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije o organizaciji Hitne medicinske službe u Poreču i potrebi sufinanciranja dodatnih timova bila je tema jučerašnjeg sastanka gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, pročelnice gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesne Kordić i ravnateljice Zavoda Gordane Antić.
Podsjetimo, uslijed nedovoljno djelatnika hitne medicine, Županija i jedinice lokalne samouprave već nekoliko godina financiraju oblike nadstandarda - kao model organizacije rada u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu IŽ - a Grad Poreč i općine Poreštine još i u obliku dodatnog nadstandarda.
Naime, Poreč ima jedan tim T1 (čine ga liječnik, medicinska sestra/tehničar i vozač), te se za sve hitne medicinske slučajeve na području Poreča i Poreštine, a kojih je velik broj u ljetnim mjesecima, iz vlastitih sredstava doplaćuju dodatni timovi Hitne službe.
Nadstandard bi se sastojao od postojanja tima T2 koji bi djelovao kroz noć cijele godine, a činila bi ga medicinska sestra/tehničar i vozač te od još jednog tima T2 koji bi danju u ljetnim mjesecima, od 1.lipnja do 30. rujna, pomagao timu T1. Tako bi preko ljeta od 10 do 22 sata Poreč imao dva tima T1 - drugi Tim T1 plaća HZZO.
Iz tog razloga potrebno je dodatno zapošljavanje liječnika, medicinskih sestara/tehničara i vozača, što su zadnjih godina konstantno sufinancirali Grad Poreč, susjedne općine Poreštine i do lanjske godine turističke tvrtke.
Zaključak sastanka je se sa zapošljavanjima i financiranjima nastavi i u 2021., te da se sufinanciranju pridruže i Turistička zajednica Poreča i turističke zajednice susjednih općina Poreštine. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti