Poreč: Bura, pustoš, smeće i prevrnuti kontejneri za smeće

Lokalno
14.11.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
1
1
Kratka šetnja gradom izaziva nelagodu: posvuda prevrnute kante za smeće, gotovo svi privremeni prometni znakovi...Nigdje ni žive duše a po terasama prevrnuti stolovi i stolice.

Iz Centra za obavješćivanje (985) nismo dobili nikakvu informaciju o štetama pa smo ih, vidjevši da vozila «Elektre» kreću na intervencije, nazvali da provjerimo ima li ipak kakvih događaja. Prema informacijama dežurnog u službi, nikakvih službenih dojava nije bilo osim navodnog manjeg kvara na električnoj mreži u Taru.

[slika3]Već oko gradilišta kružnog toka i kolektora u Vlašićevoj nailazimo na posljedice divljanja bure: prevrnuti su doslovni svi privremeni prometni znakovi a naišli smo i na jednu obitelj koja je, tijekom šetnje po neugodnom vremenu, podizala prepreke ispred kioska kod policijske postaje.

[slika4]Malo dalje, u ulici Nikole Tesle također prevrnuti znakovi. Obližnji bistro je zatvoren i njegova je terasa nekim čudom ostala pošteđena prevrtanja stolova i stolica. Ipak, posvuda su tragovi smeća, naročito lišća koje je vjetar nanio od kojekuda. Nije moguće ne primijetiti da komunalne službe nedjeljom očigledno ne rade iako smo mišljenja da bi trebale, jer prevrnute bi prepreke mogle biti krivcem za potencijalno veliku materijalnu štetu ukoliko na njih naleti netko neupućen (iako ne znamo tko bi od turista, naročito stranaca, po ovom vremenu mogao uživati u šetnji našim lijepim gradom.

[slika1]Kod tržnice slična situacija: iza «roza zgrade» prevrnuti kontejneri sa smećem čiji se sadržaj prosuo po ulici. Na terasi caffea «Tri fontane» nered od porazbacanih i prevrnutih stolova i stolica a ulica je također poprilično uneređena. Na ulici nema nikoga a na velikom parkiralištu tek nekoliko automobila i betonske prepreke od netom završenog porečkog Rallyja.

I dok pišem ovaj članak, grad je u potpunom mraku a broj posjetitelja na portalu drastično se smanji što znači da je šire područje grada ostalo bez električne energije. Srećom, naša je redakcija opremljena neprekidnim napajanjem na koju je osim računala spojena i rasvjeta pa nismo imali problema sa blackoutom.
Čim doznamo uzroke i opseg kvara - objavit ćemo informaciju o tome.
2
2

5
5

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti