Poreč-Brazil 27:27 (14:12) - dvorana na Žatiki položila test

Sport
13.01.2009 00:00
D. Požarić
Postrojavanje ekipa prije utakmice
Postrojavanje ekipa prije utakmice
Dugotrajne pripreme za organizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce u Poreču večeras su se pokazale dobrima. U prijateljskoj rukometnoj utakmici između RK Poreča i izabrane vrste Brazila provjerene su sve službe, a prvi je dojam da je sve prošlo u redu. Više o tome organizator će nam reći na sutrašnjoj redovnoj tiskovnoj konferenciji u 12.30 sati.
U prolazu smo za prve dojmove pitali porečkog gradonačelnika Edija Štifanića , koji nije skrivao zadovoljstvo viđenim. Najavio je promjene oko režima parkiranja na parkiralištu ispred dvorane, gdje je večeras bilo malo nereda, ali je rad svih službi ocijenio dobrom ocjenom.
I sami smo tijekom prvog poluvremena ”trenirali živce” zaštitarskoj službi šetajući dvoranom bez propisane akreditacije, ali su nas svugdje pregledali i zamolili da je istaknemo, jer se nakon ove generalne probe, kažu, bez propisne oznake ”ni miš neće moći provući”.
Dojam o prvoj ”pravoj” utakmici u novoj porečkoj dvorani pomalo je bačen u drugi plan doista impresivnom slikom tri tisuće gledatelja koji su se večeras okupili na Žatiki. Pomalo ”kazališna” kao i obično, porečka je publika vođena službenim spikerom ipak na trenutke gromoglasno bodrila svoje miljenike, ali i egzotične goste iz Brazila. Jedini je izuzetak od tog pravila bilo posljednjih tridesetak sekundi utakmice, kad se gostima glasno zviždalo da ne bi slučajno zabili gol i pobijedili sa golom prednosti.
Ekipa Željka Zovka predstavila se gledateljima dobrom igrom u napadu, u kojem su Lovrinović, Sever i Gorenac sa 7, 6 i 5 postignutih zgoditaka podsjetili na stare dane slave. U usporedbi sa posljednjim kolima proteklog dijela prvenstva ekipa je bila neprepoznatljiva, pa smo večeras gledali dobru utakmicu, bez grča i negodovanja.
Obrana baš i nije ”slušala” trenera Zovka, ali je opći dojam da se sa mladićima događa nešto dobro, u što ćemo se, nadamo se, imati prilike ubrzo uvjeriti i u igrama u Premijer ligi.
Svoje bivše igrače je, uz ostale brojne Porečane, bodrio i njihov bivši trener Saša Ilić.
Poreč, sportska dvorana na Žatiki
Prijateljska utakmica RK Poreč - Brazil
Gledalaca : 3.000
Suci : Kirinčić/Rinaldis i Mišan/Modesto
Nadzornici : Kalin (Slovenija) i Vujnović (Hrvatska)
  RK Poreč : Rudonjić, Špehar, Mataija, Thoss, Čorić, Lovrinović (7), Turković (1), Stevanović, Banić (3), Perhat (1), Hornjak, Galijot (1), Rađaković (1), Gorenac (5), Grujičić (2), Sever (6)
Brazil : Santos, Fereirra (4), Marcelo Silva (1), Francisco Silva, Souza (2), Naschimento, Edinaldo Silva (1), Cruy Jr (2), Ales Silva, Laureano (5), Gomes (4), Tores, Hubner, Ribeiro (4), Ertel (5).
Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Ilija Lovrinović , koji je ujedno i najbolji strijelac utakmice.
Jedina zamjerka doista lijepoj predstavi ne ide na račun organizatora, nego nesavjesnih Porečana koji su svojim vozilima preplavili zelene površine i pločnike od dvorane do osnovne škole, dok je parkiralište kod groblja zjapilo poluprazno. No, to je nešto što će se moći riješiti samo beskrupuloznim kažnjavanjem, a to je svakako posao policije.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti