Poreč: 600 tisuća kuna iz Ministarstva turizma i sporta za izgradnju nogometnog kampusa

Lokalno
06.07.2021 15:36
Maketa budućeg nogometnog kampusa.
Maketa budućeg nogometnog kampusa.
Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini, Gradu Poreču je Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je 600 tisuća kuna bespovratnih sredstava za izgradnju nogometnog kampusa u Poreču.
– Radovi će se započeti uskoro jer se radi o lokaciji koja je dovoljno udaljena od rezidencijalnih zona, tako dabi novi kampus igrače trebao dočekati do kraja godine, poručuju iz Grada.
Nakon zemljanih radova, u tijeku je izgradnja infrastrukture – odvodnje, vode, struje i ostaloga i to za nogometni teren površine 104x68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih.
Radovi su već u tijeku, a iz Grada poručuju kako bi se kampus trebao otvoriti krajem godine.
Kamp će u prvoj fazi dobiti, osim novog terena s umjetnom travom, sve potrebne popratne sadržaje kampusa poput šest modularnih objekata, parkirališta, svlačionica, rasvjete i ostale opreme, a sve sukladno standardima koje propisuje Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu sa odgovarajućim propisima FIFA/UEFA.
- Posebno nam je drago da će naš NK „Jadran“ dobiti adekvatan prostor za nastavak kvalitetnog i predanog rada s porečkom djecom i mladima, komentirao je odluku gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je danas i obišao gradilište kampusa nedaleko od sportske dvorane Žatika sa stručnim suradnikom za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture Daliborom Radešićem. (ls)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti