Popuštanje mjera u Poreču: Jutros otvorene ugostiteljske terase, dozvoljeni i treninzi u zatvorenom

Lokalno
01.03.2021 12:00
D. Požarić
Epoca bar
Epoca bar
Napisala i snimila: Kristina Flegar
“Gremo na kafe?” - od jutros, nakon više od tri mjeseca, sasvim drugačije zvuči. U Poreču, kao i diljem Hrvatske, ponovno su otvorene ugostiteljske terase. Prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite, ugostitelji će, uz poštivanje epidemioloških mjera, moći raditi od 6 do 22 sata. Novost je da su dozvoljeni i treninzi u zatvorenim prostorima, a 15. ožujka slijedi odluka hoće li biti novih postupnih popuštanja mjera.
Fast food Poreč na gradskoj rivi
Na porečkim smo terasama, usprkos prekrasnom sunčanom vremenu, u jutarnjim satima primijetili mali broj gostiju. Mnogi se tek trebaju vratiti starim navikama, neki su još oprezni, drugi su u žurbi ponovno došli po „kavu za van”, a svi koji su sjeli da bi nešto popili, prigrizli i porazgovarali, nisu krili svoje oduševljenje.
- Da, jako su nam falile otvorene terase i ovakvo druženje. Ipak je to nešto sasvim drugačije i jedva smo dočekale!”, rekle su nam tri simpatične srednjoškolke na pauzi u popularnom lokalu Epoca na gradskoj Rivi, pijuckajući kavu i kakao.
Ovdašnja djelatnica Maja kaže da su i oni s nestrpljenjem čekali početak rada za koji su se dobro pripremili.
–Sve smo uredili, smanjili smo broj stolova i odvojili jedan od drugoga tri metra, pa ih sad imamo 25, a na ulazu je gostima dostupno sredstvo za dezinficiranje ruku. Otvoreni smo od 8 ujutro, naši gosti uglavnom počnu dolaziti oko 10 sati i smiju se na našoj terasi zadržati do 22. Ponuda je uobičajena – od kava i drugih toplih napitaka, do sladoleda, tosteva, brusketa i kroasana. Puštamo i muziku, ali ne smije biti glasna, priča nam Maja.
Altercafe
Stožer je ugostiteljima naložio i da se pregrade od pleksiglasa moraju pomaknuti ili otvoriti kako bi kroz njih prolazilo što više zraka, dok gosti mogu ulaziti unutar lokala s maskom i to samo radi korištenja toaleta. Maksimalan broj gostiju ovisi o veličini terase i mora biti istaknut na ulazu, radi poštivanja razmaka od najmanje 1,5 metra među stolicama susjednih stolova, uz obavezan dezinficijens na ulazu.
Cafe bar Commodore
Danas se otvaraju i dvorane za sportske aktivnosti, također uz brojna pravila koja treba poštivati, počevši od ograničenog broja korisnika, redovitog provjetravanja i dostupnosti dezinficijensa. Tako, primjerice, ne smije biti fizičkog kontakta između sportašima koji mogu zasebno vježbati, ali ne i igrati utakmice ili trenirati boksački duel. Na 20 četvornih metara prostora dozvoljen je boravak jedne osobe, a masku je moguće skinuti samo tijekom vježbanja.
4

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti