Pomozimo maloj Anastaziji

Hrvatska i svijet
06.02.2013 13:25
D. Požarić
1
1
Anastazija je djevojcica rođena sa sindromom kratkog crijeva i kolestatskom bolesti jetre. Da bi ozdravila mora u Italiju na transplantaciju jetre i crijeva. Njena majka nema novac koji joj je potreban, zato moli za pomoć.
Anastazija Udovičić rođena je 20.11.2010.godine u KBC Rijeka. Anastaziji je uspostavljena dijagnoza: Gastroshiza, Atresio intestini multipl. te je već u prvom danu života podvrgnuta operativnom zahvatu. Učinjena je operacija zatvaranja trbušne stijenke,ali i resekcija većeg dijela tankog crijeva.Radi se o ekstremno kratkom crijevu (15-20 cm jejunma te 10 cm rektosigmoida), dok joj je debelo crijevo većim dijelom nerazvijeno. Tanko i debelo crijevo nikako se nisu mogli spojiti jer su prekratki, zbog čega je Anastazija ovisna o potpunoj parenteralnoj prehrani.
27.12.2010. je premještena na daljnje liječenje u Kliniku za dječje bolesti Zagreb-Klaićeva gdje se liječi i danas. Tokom liječenja imala je mnogo uspona i padova. U Zagrebačku bolnicu primili su je polumrtvu, jer je pored svojih tegoba još oboljela i od sepse, zbog čega je 7 dana bila na intenzivnoj njezi. Nakon toga joj je ugrađen CVK (centralno venski kateter) preko kojeg prima parentaralnu preharanu 24h dnevno. Nakon toga još dva puta se borila protiv sepse i raznih virusa.
7.7.2011. je imala operaciju-uspjeli su spojiti crijeva. Nakon operacije imala je ponovno sepsu. Iako su joj sada crijeva spojena, još se uvijekne može normalno hraniti i još godinama će se morati hraniti parentralno jer su njena crijeva preslaba i nedovoljno razvijena. Količina crijeva koju ima ne može apsorbirati količinu unešene hrane, pa ima problema sa stolicom. Unos parentralne prehrane ima popratne nuspojave: takav način hranjenja doveo je do oštećenja jetre, te povećanja slezene-što dovodi do trombocitonomije (slezena uništava trombocite što dovodi do slabljenja krvi).
Anastazijina majka Suzana (23) je samohrana majka i njih dvije zive kao podstanari.Anastazijin otac ne želi sudjelovati u liječenju niti u njezinom životu uopče. Pored svakodnevnih dječjih potrepština (pelene,robica,igračkice...) malenoj Anastaziji su potrebni lijekovi i dodaci prehrani koje ne pokriva HZZO, a koje Suzana mora kupovati, stoga je malenoj Anastaziji potrebna vaša novčana pomoć!
Anastazija je kandidat za transplataciju jetre i crijeva u Italiji... Ona je maleno dijete koje je od prvog dana osuđeno na život u bolnici. Dok druga djeca njene dobi uče kako napraviti prve korake,ona mora ležati u krevetu prikopčana na aparate, primati infuziju, ići na operacije i ono najbitnije-boriti se za život. Vjerujem da još uvijek ima ljudi dobra srca koji bi pomogli našoj malenoj Anastaziji, stoji na Facebook stranici  podrške na kojoj je najavljena skora uspostava telefonskog broja za donacije.
Ukoliko želite i možete pomoći, evo podataka za uplate:
Suzana Udovičić
  • tekući račun br. 3235036801 kod Zagrebačke banke d.d.
  • devizni račun br. 3239232988, OIB 20895177764, SWIFT/BIC: ZABAHR2X, IBAN: HR0723600003239232988 (Zagrebačka banka d.d.)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti