Pokušali prijeći državnu granicu, policajcima pokazali krivotvorene nalaze PCR testova

Crna kronika
19.04.2021 20:07
D. Požarić
Pixabay, ilustracija
Pixabay, ilustracija
Bujska policija kazneno je prijavila tri osobe zbog pokušaja ulaska u Hrvatsku s krivotvorenim nalazima PCR testova.
Granična policija je 16. travnja oko 13.30 sati na graničnom prijelazu Plovanija kontrolirala automobil BMW, njemačke registarske oznake, kojim je upravljao 22-godišnji slovenski državljanin, dok se kao putnica u vozilu nalazila maloljetna ruska državljanka.
Prilikom kontrole policijskim službenicima dao je na uvid nalaze PCR testa te je provjerom utvrđeno da je muškarac na računalu krivotvorio datum izdavanja jednog nalaza PCR testa te se protiv njega podnosi kaznena prijava.
Oko 20 sati na isti granični prijelaz pristiglo je teretno vozilo marke Ford slovenske registarske oznake, kojim je upravljao 43-godišnji slovenski državljanin, dok se kao putnica u vozilu nalazila 28-godišnja slovenska državljanka.
Prilikom kontrole predočili su policijskim službenicima nalaze PCR testova, za koje se posumnjalo da su krivotvoreni. Provjerom je utvrđeno da je muškarac na području Slovenije kupio dva krivotvorena nalaza PCR testa te se protiv njega i putnice zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave podnosi kaznena prijava. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti