Pogled prema gore - porečki rukometaši pobjedom nad "Medveščakom" učvrstili svoje pozicije u gornjem dijelu ljestvice

Sport
23.02.2009 00:00
D. Požarić
VELIK DOPRINOS POBJEDI - Goran Gorenac postao je jaka karika porečkih uspjeha
VELIK DOPRINOS POBJEDI - Goran Gorenac postao je jaka karika porečkih uspjeha
POREČ - Dobrom igrom i zasluženom pobjedom nad »Medveščakom« »počastili« su svojih najvjernijih 500-tinjak simpatizera rukometaši »Poreča« u prvom ovogodišnjom prvenstvenom domaćem nastupu, te zasluženo upisali dva boda s kojima su »oplemenili« bodove osvojene prije tjedan dana na gostovanju u Rijeci kod »Zameta«. S dvije vezane pobjede učvrstili su se Porečani u gornjem dijelu ljestvice, na poziciji s koje iz lijepe perspektive u nastavku prvenstva mogu gledati prema gore, prema još višim pozicijama. Te im pozicije, nastave li igrati jednako dobro i sakupljati bodove jednakim ritmom, neće biti nedostižne. Samo da što prije kompletiraju redove i zaliječe ozlijeđene igrače, jer ovako postoji opasnost od velikog »zamora materijala« kod igrača kao što su Lovrinović, Banić, Sever ili Gruičić, koji trenutno na terenu moraju provoditi gotovo 60 minuta.
- U utakmici s »Medveščakom« prikazali smo najbolju igru od ova tri susreta koje smo u drugom dijelu sezone odigrali - konstatirao je trener Željko Zovko nakon svoje debitantske pobjede na klupi »Poreča« pred domaćom publikom. - Premda trenutno zbog velikog broja ozljeda za igru raspolažem s oskudnim igračkim kadrom, ovaj je ogled još jednom potvrdio pravilo »koga nema bez njega se može«. Moram priznati da smo se jako pribojavali ove utakmice iz više razloga. Naime, bio je to prvi domaći prvenstveni susret praktički novog »Poreča«, a za tu smo premijeru izabrali i novu dvoranu. Uz to, naši glavni igrači Lovrinović i Banić su nam uoči susreta zbog bolesti završili u krevetu i bilo je vrlo upitno hoće li uopće nastupiti. Međutim, utakmicu smo odigrali izuzetno kvalitetno, prije svega disciplinirano i time pokrili sve poteškoće koje su nas u pripremi ogleda zadesile.
Prava obrana do sredine drugog poluvremena do kada su primili svega 12 golova bila je temelj uspjeha domaćina.
- Valja imati na umu da mi prepoznatljiv model naše igre tek stvaramo i sigurno ćemo morati još puno raditi kako bi poboljšali sve elemente te igre, uključujući i obranu u kojoj želimo biti još agresivniji. Što se napada tiče, želja nam je igrati jednako brzo kao što je ova momčad igrala do sada, no do toga ćemo vjerujem doći s vremenom i marljivim radom.
Kakav je pogled k nastavku sezone?
- Uoči nastavka prvenstva kalkulacije su nam govorile da su nam potrebna još četiri boda da bi bili sigurni u naš premijerligaški status i mi smo eto ta četiri boda osvojili u prva tri nastupa. Međutim, te nas kalkulacije ni prije nisu, pa nas ni u ovom trenutku ne opterećuju. Idemo od utakmice do utakmice sa željom da u svakom novom nastupu budemo još bolji - zaključio je Zovko.
Kristijan KLARIĆ
I dalje u Žatiki?
Premda prvi nastup rukometaša u novoj dvorani Žatika nije izazvao povećani interes od uobičajenih 500-tinjak gledatelja koji prate nastupe »Poreča«, tako da je ogroman dio tribina velebne dvorane koja može primiti 3.700 gledatelja zjapio sablasno prazan, nije isključeno da rukometaši ne odigraju još koji susret u toj dvorani.
- Bez obzira na izostanak veće podrške gledatelja, moram reći da je zaista fantastično igrati u ovoj dvorani, pogotovo na ovoj podlozi i mi se u njoj osjećamo odlično, jer je užitak u njoj raditi. Položaj tribina, barem trenutno dok je u dvorani postavljena montažna tribina, je takav da igrači dok igraju uopće nemaju osjećaj da je dvorana prazna. Nadam se da će vodstvo našeg kluba i Grad Poreč naći zajednički jezik oko daljnjeg korištenja ne samo ove dvorane, već i rukometne podloge za koju, ako je već dvorana ima, onda je bolje da nečemu koristi, nego da neiskorištena trune u nekom skladištu - razmišljanje je trenera Zovka.
Sa »CO Zagrebom« odgođeno
Prema rasporedu prvenstva rukometaši »Poreča« trebali su predstojećeg vikenda gostovati u Zagrebu kod »CO Zagreb«, no utakmica je odgođena zbog susreta europske Lige prvaka koji Zagrepčani kao domaćini igraju sa slovenskim »Celjem PL«. Stoga će se vjerojatno »zagrebaši« i Porečani ogledati sljedećeg tjedna.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti