Podmornica na Trgu slobode i more aktivnosti za djecu

Lokalno
28.05.2018 20:54
kb
1
1
aMORE - festival moru ovoga tjedna male Porečane i sve zaljubljenike u more vodi na čak dva besplatna putovanja, i to podmornicama. S Trga slobode prva podmornica isplovljava sutra ravno u 2048. godinu, dok će stotinjak malih putnika s pratnjom turističkom podmornicom u petak istražiti podmorje oko Poreča.
Prvi ukrcaj zakazan je na Trgu slobode u utorak u 10 sati, a putnici u podmornicu mogu ući sve do 15 sati. WWF-ova podmornica istovremeno prima pet putnika koji će se moći upoznati s podmorjem danas, ali i za trideset godina, kad bi u moru moglo biti čak 40% manje ribe ako nastavimo s neodrživim ribolovnim praksama. Posjetitelji će dobiti i posebnu održivu kuharicu s receptima priznatih europskih chefova uz koju svaki pojedinac može doprinijeti smanjenju pretjeranog izlova ribe.
2
2
U petak aMORE seli na more, s podvodnom panoramom u turističkoj podmornici "The Yellow Submarine", i to od 16 do 18 sati. Podmornica isplovljava iz Luke Poreč i prima 108 posjetitelja. Vožnja turističkom podmornicom besplatna je, kao i sve aMORE aktivnosti, dolazak je samo potrebno potvrditi na mail amorefestivalporec@gmail.com . Nakon izleta, u subotu je na programu eko akcija čišćenja podmorja tijekom koje će se u Lanterni održavati kreativna radionica za djecu od 1. do 4. razreda u suradnji s Ronilačkim centrom Zeus Faber. Na radionici može sudjelovati 20 učenika, a prijave se primaju na istu mail adresu.

Upoznajte najmlađe s očuvanjem mora na zabavan i uzrastu prilagođen način, osvijestite odgovornost koju imamo prema jednom od najvažnijih prirodnih resursa i pridružite se prvom festivalu u regiji u potpunosti povećenom moru. aMORE sve do 3. kolovoza u Poreču sprema razne sadržaje, a svi su dostupni u programskoj brošuri na poveznici bit.ly/aMORE18_program .

Ovoga tjedna na programu je i animirani film Crvena kornjača, nominiran za Oscara i nagrađen u Canessu, koji se uz slobodan ulaz može pogledati u porečkom kinu u srijedu u 21 sat. Ulaznice je moguće rezervirati putem POUP-ovog rezervacijskog sustava ( rezervacije-poup.hr ). (kb)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti