Podijeljeno 237 stipendija Zaklade Blaženi Miroslav Bulešić

Istra
16.11.2015 15:34
D. Požarić
1
1
Porečka i Pulska biskupija je ove godine uz manji udio donatora osigurala sredstva za 237 stipendija i to 77 osnovnoškolcima, 78 srednjoškolcima, 80 studentima te dvije stipendije doktorandima. Sveukupni iznos podijeljenih stipendija je milijun i dvjesto jedanaest tisuća kuna. U subotu, 14. studenog u Pazinskom kolegiju održana je svečanost podjele stipendija iz Biskupijske zaklade „Blaženi Miroslav Bulešić“. Program je započeo prigodnim glazbenim brojem u izvedbi Dječjeg zbora Marijine zvjezdice iz Svetog Petra u Šumi pod vodstvom Mauricija Zovića.
Nakon prigodnih riječi moderatorice programa Sandre Sloković, okupljenima se obratio ravnatelj dijecezanskog Caritasa, ujedno i ravnatelj Zaklade, preč. Željko Zec. Podsjetio je da je Zaklada osnovana 2014. godine na poticaj porečkog i pulskog biskupa mons. Dražena Kutleše, te izrazio zahvalnost biskupu za to ulaganje u mlade ljude koji predstavljaju budućnost. -Znak je to prepoznavanja potreba i želje za činjenje dobra, naglasio je istaknuo kako je u sakupljanju sredstava za zakladu, ove godine, osim biskupije sudjelovalo i dvadesetak fizičkih i pravnih osoba od kojih su neki željeli ostati anonimni, a u financijsku masu zaklade ušli su sa četrdesetak tisuća kuna. (dp)
Učenici osnovne škole primili su po 3.000 kuna, srednje škole 5.000, studenti 7000 a dva doktoranda po 15.000 kuna. Biskupijska Zaklada „Blaženi Miroslav Bulešić“ prošle je godine osigurala 104 stipendije.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti