Podberam: S tegljača u vožnji ispale tri i pol tone tereta

Crna kronika
28.10.2015 07:01
D. Požarić
Prometna nesreća na cesti Pazin - Podberam (M. SARDELIN)
Prometna nesreća na cesti Pazin - Podberam (M. SARDELIN)
Jedna je osoba ozlijeđena u sinoćnjoj prometnoj nesreći kod Pazina kad je sa tegljača u vožnji ispao teški metalni teret, na kojeg su potom naletjeli automobili, od kojih je jedan završio na krovu.
Nesreća se dogodila u utorak oko 20 sati na cesti Podberam - Pazin. Policija je cestu zatvorila za sav promet, a vozila su preusmjeravana okolnim cestama prema Pazinu, odnosno Poreču i Motovunu. Prava je sreća da je tek jedna osoba ozlijeđena, rekao nam je vozač kamiona nakon očevida. Sa tegljača su se tijekom vožnje otkačile četiri 900-kilogramske metalne trake u roli i pale na cestu.
Prema neslužbenim informacijama, tegljač pulskih oznaka kretao se u smjeru Pazina, a tri automobila (Renault clio, Mercedes i Honda) u suprotnom smjeru prema Tinjanu. U trenutku nesreće u Cliju se nalazila jedna ženska osoba, dok je u Mercedesu također bila vozačica, a u Hondi vozačica s djecom. Prema informacijama na terenu, svi su osim vozačice Clija prošli bez ozljeda,.
- Čim sam vidio iskrenje po cesti, bilo mi je jasno da nešto ne valja i stao sam na prvo pogodno mjesto. Vidio sam da je cerada potrgana i da su španeri popustili. Potrčao sam do iza zavoja i vidio nekoliko vozila na cesti. U prva dva je s putnicima bilo sve u redu, no treće je imalo razbijen krov. Vozačica je iz njega izašla u šoku, a Hitna joj je po dolasku stavila ovratnik. Vjerujem da se teret rasuo po kolniku jer su metalni kolutovi radi sprječavanja korozije namazani uljem. Svaki od četiri koluta ima po 900 kilograma, a namijenjeni su za izradu šavnih cijevi u Tupljaku. Teret sam iz Vicenze vozio u Tupljak, a pauzu sam napravio kod Tinjana jer mi je isteklo vrijeme na tahografu. Sreća da je tako prošlo, moglo je biti puno gore, kazao nam je vozač tegljača iz okolice Vižinade.
Djelatnici Istarskih cesta su po završetku policijskog očevida očistili kolnik od zemlje i auto dijelova te je prometnica oko ponoći otvorena za promet. (Napisao i snimio M. SARDELIN)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti