Počinju radovi na rekonstrukciji i dogradnji Talijanske srednje škole 'Leonardo da Vinci' u Bujama

Istra
13.01.2021 18:13
D. Požarić
TSŠ Leonardo da Vinci u Bujama
TSŠ Leonardo da Vinci u Bujama
U Bujama su danas izvođači uvedeni u posao na projektu rekonstrukcije i dogradnje školske građevine Talijanske srednje škole Leonardo da Vinci Buje, a radovi kreću 21. siječnja.
Sastanku su prisustvovali voditelj Službe za kapitalne investicije i računovodstvo u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Petar Šokić, predsjednik izvršnog odbora Talijanske unije Marin Corva, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan, ravnateljica Škole Irena Penko te predstavnici tvrtke izvođača radova Vladimir Gortan d.d. Pazin i SINGRAD d.o.o. iz Poreča koja će obavljati stručni nadzor.
Ugovori za izvođenje radova i stručni nadzor potpisani su 23. prosinca 2020. godine, u vrijednosti od 16,5 milijuna kuna. Budući da se radi o trenutno najpotrebnijoj investiciji u školskom sustavu koji djeluje za potrebe talijanske nacionalne manjine u Istarskoj županiji, sredstva za sufinanciranje ovog projekta osigurali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 7,5 milijuna kuna, Talijanska unija - Unione Italiana sa 6 milijuna kuna i Istarska županija u iznosu od 3 milijuna kuna.
Radovi bi trebali biti dovršeni do sljedećeg proljeća, a nastava početi do početka školske godine 2022./2023.
Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na 24 milijuna kuna.
Projekt
Novim rješenjem školske zgrade osigurat će se prostori za smještaj 12 učionica opće namjene, elektro radionice, praktikuma za ugostiteljska zanimanja, radionice za mehanička zanimanja, tri specijalizirane učionice za informatiku, matematiku/fiziku i kemiju/biologiju, kabinete, bibliotečno-informatički centar, prostor za više namjena, za organizaciju i koordinaciju rada, sanitarije za nastavnike i učenike te ostali prateći prostori.
Realizacijom projekta omogućit će se bolja funkcionalna organizacija školskog prostora s ukupnom neto korisnom površinom škole od 1.715 m2, odnosno ukupne bruto površine od 1.845 m2. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti