Počinje šesto izdanje najveće bavarske fešte u Istri

Mozaik
18.09.2018 14:46
D. Požarić
1
1
1
Poreč, 18. rujna – Već tradicionalno je kraj rujna rezerviran za najpoznatiji bavarski pivski festival u mediteranskom okruženju poluotoka Lanterna – Oktoberfest by Valamar, i to šestu godinu zaredom. Veliki šator uređen u bavarskom stilu s tradicionalnom bavarskom glazbom uživo te velikim količinama piva i bavarskih specijaliteta ugostit će nekoliko tisuća posjetitelja od 21. do 29. rujna.
Kao i uvijek do sada, u pripremama se pazilo na sve detalje: od samog izgleda i uređenja šatora, preko osoblja u tradicionalnim nošnjama do posebnog načina točenja i serviranja popularnog mass piva u kriglama od jedne litre, odnosno u ovom slučaju Puntgamer svijetlog i Karlovačkog tamnog piva.
2
Službeno otvaranje ovog najveselijeg festivala u petak 21. rujna obilježit će – kako to tradicija nalaže - razbijanje bačve u večernjim satima, nakon čega slijedi više od tjedan dana uživanja u hmeljskim napitcima i autentičnoj gastronomskoj ponudi uz glazbu uživo. S uistinu bogatog prigodnog menija posjetitelji će, između ostaloga, moći birati specijalitete poput pivskog pereca, goveđe juhe ili juhe s jetrenim knedlima, pikantnih pečenih rebarca s kiselim kupusom, svinjske koljenice, mesnog sira, raznih vrsta kobasica i knedli, krumpirove salate, savijače od jabuka i čuvenog Kaiserschmarrna. U ponudi će biti i nekoliko plata po popularnim cijenama (Oktober Dog XXL i Pivski tanjur), a vodilo se računa i o ponudi za vegetarijance.
3
Za dodatni bavarski ugođaj i još bolju atmosferu svaku će se večer pobrinuti austrijski bendovi i njihov originalni Oktoberfest - repertoar. Prve dvije večeri, 21. i 22. rujna pozornicu će zauzeti našoj publici već dobro poznata šestorka u kiltovima Die Lauser, a 23. rujna kvartet Steirersound u svojim prepoznatljivim tradicionalnim „lederhosen“. Ponedjeljak i utorak, 24. i 25. rujna, odličnu zabavu garantiraju dva momka i dvije djevojke okupljeni u bendu Die Granaten, dok će se 26. i 27. rujna plesati u vlakiću uz, kako za sebe kažu, partyband Jungen Südsteirer. Kraj tjedna i ovogodišnjeg Oktoberfesta na porečki način 28. i 29. rujna zaključit će Mölltallica, četvorka profesionalnih glazbenika koja svake godine iznova oduševljava domaću publiku. A osim domaće publike, iz godine u godinu raste i broj posjetitelja iz Njemačke, Austrije i Slovenije koji ne propuštaju priliku da se provesele na ovom popularnom festivalu posvećenome pivu, veselju i dobroj zabavi uz more.
4
Oktoberfest by Valamar traje do 29. rujna, šator se otvara u 18:30 sati svakoga dana i ulaz je besplatan. Kao i proteklih godina uz šator je osiguran i veliki besplatni parking, a kako bi svi posjetitelji mogli bez brige uživati u bogatoj ponudi Oktoberfesta, ponovno je organiziran i redovni, besplatni prijevoz iz centra Poreča, okolnih naselja i kampova do šatora i natrag tijekom trajanja festivala. Svi ljubitelji ovog događanja, kao i oni željni dobre zabave mogu na vrijeme rezervirati svoj stol u šatoru na broj telefona 099 601 8055. (Valamar PR/dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti