Počela ovogodišnja akcija "Neka moja Istra blista"

Istra
23.03.2004 00:00
Izvor: redakcija/ig
D. Požarić
U Hekima na Pazinštini svečano je otvorena 10. po redu ekološka akcija koju provodi Turistička zajednica Istarske županije «Neka moja Istra blista» . Pod sedamsto godina starim kestenovim deblom, početak ovogodišnje akcije najavili su pred mnogobrojnim okupljenima predstavnici TZIŽ Veljko Ostojić i Branko Curić , a pozdravnu riječ uputio i predsjednik Udruge «Heki» Lenadar Hek .

Ovogodišnja akcija osim već dobro uhodanog čišćenja smeća, prvi će se put provesti na način da će se održavati i okrugli stolovi vezani uz ekologiju. U Hekima je već održan jedan na temu «Iskustva u uređenju malih mjesta» . U Pićanu će se 2. travnja održati pod nazivom «Ambijentalna arhitektura i očuvanje suhozida« .

U Brtonigli će se 16.travnja razgovarati na temu ««Očuvanje prirode i zbrinjavanje smeća». U Kanfanaru 30. travnja slijedi tema ««Svjetlosno zagađenje», «Devastacija zelenih površina» ; «Urbanizacija i divlja gradnja» bit će u Prematuri i Vodnjanu 14.svibnja, i na kraju 4. lipnja u Poreču pod temom «Vrednovanje krajobraza i ekologija mora» .

Osim ove novine, doznajemo da će se po bolnicama, školama i drugim ustanovama podijeliti i tisuću kartonskih kutija za papirnati otpad.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti