Pobuna protiv HDZ-ove zabrane rada širi se od Umaga do Splita. Filipović ostao bez teksta

Hrvatska i svijet
11.08.2023 07:12
Izvor: Telegram
Autor: Pixsell/Telegram
Blagdan Velike Gospe ne pamti toliko sajmova. Duž cijele obale, ali i na kontinentu, općine i gradovi proteklih dana redom proglašavaju 15. kolovoza sajamskim danom, kako bi omogućili prigodnu prodaju na štandovima i kioscima na javnim površinama.
Odlukama gradonačelnika i načelnika nije dozvoljen rad zatvorenim dućanima jer bi to bilo eklatantno kršenje zakona. No, potpuno je jasna poruka (uglavnom) oporbenih lokalnih čelnika: pobuna protiv Vladine zabrane rada trgovina nedjeljom i blagdanima.

Od Istre do Dalmacije

Domišljatom rješenju najprije su pribjegli u Dalmaciji gdje je po pojedinim otocima, poput Brača i Hvara, sajamski dan proglašen još za prošlu subotu, na Dan pobjede. Za Veliku Gospu sajamski dan proširio se, pak, od Istre do Dalmacije i u okolici Zagreba. Proglašen je i u Crikvenici, zasad jedinom gradu koji vodi gradonačelnik iz HDZ-a, stranke koja je zakon predložila i donijela.
Splitski gradonačelnik, također oporbenjak, Ivica Puljak otišao je i korak dalje pa su u najvećem dalmatinskom gradu sajamski dani proglašeni ne samo za blagdan, već i za sve nedjelje u kolovozu i rujnu. Iz stranke Fokus izvijestili su, pak, danas da se “ovom ‘prosvjedu’”, kako ga nazivaju, priključuju Pirovac, Samobor, Sveta Nedelja, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelina i općina Križ. Jesu li ove odluke u skladu s Vladinim zakonom?
Nastavak teksta pročitajte ovdje .
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti