Pljačkašima IKB-a 40 mjeseci zatvora

Crna kronika
04.02.2009 00:00
D. Požarić
Iz IKB-a razbojnici su ukrali 191 tisuću kuna
Iz IKB-a razbojnici su ukrali 191 tisuću kuna
PAZIN - Općinski sud u Pazinu pod predsjedanjem predsjednika suda Denisa Heka nepravomoćno je prvookrivljenom Ivanu Barbiću iz Poreča dosudio kaznu zatvora od 17 mjeseci, a drugookrivljenom Kristijanu Kiku od 23 mjeseca zbog razbojstva i teške krađe. Naime, Barbić je za kazneno djelo razbojstva dobio godinu dana, a za tešku krađu šest mjeseci te mu je kazna zatvora objedinjena na 17 mjeseci. Kik je za razbojstvo osuđen na godinu i četiri mjeseca, a za tešku krađu na osam mjeseci što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 23 mjeseca zatvora.
Dvojac je krajem studenog 2005. godine u Poreču u noćnim satima provalio u mehaničarsku radionicu »Moto Mladen« iz koje su ukrali plinski pištolj. Barbić je Kika do radionice u Kukcima doveo svojim automobilom »twingo«, a Kik je provalio u radionicu i ukrao plinski pištolj marke »pobjeda SIG«.
Dvojac je 17. prosinca oko 9 sati opljačkao poslovnicu Istarske kreditne banke u Višnjanu. Kik je prvi ušao u poslovnicu imajući kod sebe uplatnicu za plaćanje telefonskog računa na ime Ivana Barbića, da bi tako osmotrio situaciju. Izašao je iz banke, a Barbiću SMS porukom dao zeleno svjetlo za razbojstvo pa je ovaj, maskiran motorističkom kacigom s spuštenim crnim vizirom, ušao u banku i djelatnici zaprijetio plinskim pištoljem kojeg su ranije ukrali iz mehaničarske radionice. Dao joj je plavu vrećicu i rekao: »Brže, brže, daj novac!« Ona mu je predala oko 191 tisuću kuna nakon čega se Barbić udaljio na motociklu. Kik i Barbić su se sastali kod mjesta Bačva gdje je Kik preuzeo novac i pištolj, a poslije su u Kikovom stanu u Poreču u Ulici Otokara Karšovanija podijelili plijen.
M. SARDELIN
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti