Plesna predstava "Ona" u porečkom kazalištu 29. travnja

Kultura
25.04.2018 16:12
D. Požarić
Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić u predstavi
Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić u predstavi
Istovremeno na dva kontinenta, u Alžiru i Poreču, vrhunski plesni umjetnici Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić, osnivači MASA Dance Companyja, izvest će u nedjelju plesni solo “Ona/Her”. Od prvih plesnih koraka u pulskom studiju Zaro do međunarodnih priznanja ovaj plesni par zajedno pleše već trideset godina. Posebna izvedba povodom Svjetskog dana plesa, kada će Ognjen Vučinić iznimno otplesati Nju, održat će se u porečkom kazalištu u nedjelju, 29. travnja, s početkom u 20 sati.
Predstavu autorski i koreografski, uz Žaka Valentu, potpisuje i izvodi Aleksandra Mišić. I dok će autorica solo u suradnji s Ministarstvom kulture predstaviti na Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru, Ognjen Vučinić izvest će isto za porečku publiku. Riječ je o nesvakidašnjoj prilici, u kojoj onaj koji autoricu plesački najbolje poznaje, intrepretira Njezino. Dodamo li da se plesni par 2014. upravo iz Alžira vratio s Grand Prixom za predstavu Ti, dojmljiva izvedba postaje tako još složenija, još intimnija, još značajnija.
Predstava se osvrće na često kompleksnu simbiozu života i umjetničkog djelovanja te ponekad čak i pomalo voajerski i intimistički propitkuje stavove autora, njihova uvjerenja i iskustva ne štedeći se neugode, srama, istine i lucidnosti. Izvori inspiracije sežu od Boba Fossea, jednog od najvećih i najutjecajnijih koreografa mjuzikla 20. stoljeća i višestrukog oskarovca, do Ivana Ladislava Galete, nedavno preminulog doajena naše video i multimedijalne umjetnosti.
Uz spomenuti alžirski Grand Prix, valja izdvojiti i nagradu kritike na 14. Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu, koju su Mišić i Vučinić dobili za duet Rendesvouz. Aleksandra Mišić dobitnica je nagrade za najperspektivnijeg koreografa 2004., a nagradu hrvatskog glumišta primili su oboje – Ognjen čak tri puta. Oboje su i bivši članovi Zagrebačkog plesnog ansambla.
Predstavu organizira Pučko otvoreno učilište Poreč, a ulaznice se mogu rezervirati online na poveznici rezervacije-poup.hr ili na broj telefona blagajne 052 887 223 u radno vrijeme (četvrtak-subota 18-21 sat). (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti