Plenković u Istri: Podrška HDZ-ovim kandidatima uoči lokalnih izbora

Istra
12.05.2021 23:46
Andrej Plenković
Andrej Plenković
U radnom posjetu Istri, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sastao se vodstvom istarskog HDZ-a i izrazio potporu kandidatima na predstojećim lokalnim izborima.
Šef istarskog HDZ-a Anton Kliman je istaknuo kako cijela organizacija radi na tome da HDZ ostvari najbolji mogući rezultat u bliskoj povijesti HDZ-a u Istri.
-Nastojali smo kroz kampanju osvijestiti biračima u Istri sve što radi Vlada na čelu s premijerom, riječ je zaista o cijelom spektru investicija i ulaganja. Vjerujemo da su građani postali toga svjesni i vjerujemo u dobar rezultat - ulazak u drugi krug naše kandidatkinje Irene Hrstić. Svejedno nam je tko će biti protukandidat jer znamo da imamo najbolju kandidatkinju, znamo da imamo odličnog kandidata za gradonačelnika Pule te sve ostale kandidate na listama te za načelnike i gradonačelnike, istaknuo je Kliman.
HDZ-ova kandidatkinja za županicu Irena Hrstić rekla je kako joj mnogo znači podrška premijera.
-U kampanju smo ušli s projektima, sa srcem, s voljom i velikom željom da napravimo promjene u Istri. Želimo probuditi Istru i kroz ono što smo prošli zadnjih nekoliko tjedana vidimo da se građani bude i to nas veseli. Spremni smo za nedjelju, spremni smo za iduće četiri godine. Mislim da treba nastaviti na ovaj način što se tiče ulaganja Vlade RH u Istru. Odgovorno obećajem da ćemo raditi od prvog dana svog mandata i da neće biti stajanja četiri godine, rekla je Hrstić.
Plenković je podsjetio da je u mandatu sadašnje Vlade ugovoreno 2,6 milijardi europskih sredstava, što smatra sjajnim poticajem za razvoj Istarske županije.
-Reformom financiranja lokalne i područne samouprave znatno smo povećali prihod gradova, županije i općina, a u COVID krizi isplaćeno je 857 milijuna kuna za plaće 45 tisuća radnika u Istri. Prisjetimo se i koliko je prije par godina Vlada dala sredstava kako bi se riješili dugovi brodogradilišta, pri čemu je Uljanik dobio najveći dio. Sada smo omogućili vrlo postupno, vrlo ciljano i kontrolirano da se ponovo steknu preduvjeti za pokretanje proizvodnje u Uljaniku”, istaknuo je.
Izrazio je zadovoljstvo velikom investicijom u Arheološki muzej Istre, projektom nove bolnice u Puli i skorašnjim dovršetkom Istarskog ipsilona, što je planirano za početak srpnja. Radovi na drugoj cijevi tunela Učka su investicija od 200 milijuna eura, a važnim ocjenjuje i revitalizaciju željeznice koja će dodatno omogućiti prometnu integraciju Istre.
Rekao je da kako s optimizmom gleda na nadolazeće lokalne izbore. “HDZ vodi računa o svim krajevima Hrvatske, ne gledamo gdje je tko na vlasti, ne radimo selekciju, međutim snažno podržavamo naše kandidate koji su jako kvalitetni”, zaključio je Plenković. (dm)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti