Plenković potvrdio popuštanje mjera: Od 1. ožujka otvaraju se terase kafića

Hrvatska i svijet
25.02.2021 11:09
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
U 10 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici započela je sjednica Vlade na kojoj je premijer Andrej Plenković najavio otvaranje terasa i omogućavanje rada na otvorenim prostorima, no uz epidemiološke mjere.
Uz otvaranje terasa i rad ugostitelja, omogućit će se i treninzi u zatvorenim prostorima.
Plenković je naglasio da ako se situacija pogorša, donijet će se restriktivnije mjere te je najavio kako će više informacija biti na sutrašnjoj sjednici Stožera.
- Nastavit ćemo s praćenjem poduzetnika i nastojat ćemo izaći ususret što se tiče očuvanja radnih mjesta. Apeliram na sve da budemo oprezni, zaključio je.
Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved je izvijestio o situaciji vezanoj za potres.
- Stožer civilne zaštite nastavio je s radom. Radimo na osiguranju privremenog smještaja za stanovništvi. Postavili smo 1518 kontejnera i mobilnih kućica. Konkretno za Petrinju i naselja uz taj grad osigurali smo 533 kontejnera i 109 mobilnih kućica, 642 smještajna objekta. Kada je riječ o postupanju s oštećenim građevinama, predloženo je ukupno 406 objekata za uklanjanje, poručio je Medved.
Izvijestio je i da je voda na Banovini zdravstveno ispravna i pitka.
O epidemiji je izvijestio ministar zdravstva Vili Beroš.
- Proteklih dana u RH bilježimo blagi porast broja novozaraženih, u protekla 24 sata imamo 544 novih slučajeva. Udio zaraženih u broju testiranih je 8,46% u zadnja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 790 osoba, od kojih je 70 na respiratoru,izjavio je Beroš.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti